Skip to ContentSkip to Navigation
UniversiteitsbibliotheekOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Universiteitsbibliotheek

Universiteitsbibliotheek

Makkelijker inloggen voor aanvragen publicaties en digitale bronnen

28 juni 2018

Inloggen bij de UB voor het aanvragen van publicaties en de toegang tot digitale bronnen is nu nog makkelijker: U kunt nu simpelweg inloggen met uw P- of S-nummer.

Wanneer u al op MyUniversity (of Google RUG mail, agenda e.d.) bent ingelogd, bent u óók automatisch ingelogd op SmartCat en krijgt u automatisch toegang tot de digitale bronnen. Op dezelfde manier kunt u ook van buiten de RUG (off-campus) de elektronische bestanden bereiken.

Dit geldt voor alle gebruikers met een P- of S-nummer van de RUG.

Medewerkers van het UMCG en externen blijven voor het aanvragen van publicaties in SmartCat inloggen via de bestaande methode.
NB: Er is een nieuwe inlogmethode voor medewerkers van het UMCG voor toegang tot de online collectie buiten het UMCG.

Vragen?

Laatst gewijzigd:28 juni 2018 16:12

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...