Skip to ContentSkip to Navigation
University of Groningen Business School
Connecting for impact
Business School

Nieuw Executive Programma 'Duurzame Businesstransitie' gelanceerd

21 november 2023

In een tijd waar duurzaamheid steeds meer een drijvende kracht wordt achter succesvolle bedrijfsmodellen, start de University of Groningen Business School (UGBS) het nieuwe executive programma 'Duurzame Businesstransitie: Tools voor Integrale Waardecreatie'. Dit programma biedt professionals en bedrijven een praktische aanpak om duurzaamheid te integreren in hun bedrijfsstrategieën en waarde toe te voegen aan hun organisaties.

De uitdagingen om bedrijfsactiviteiten te verduurzamen en waarde te creëren worden steeds urgenter voor organisaties wereldwijd. Het nieuwe 3-daagse executive programma, bestaande uit twee modules van 1,5 dag elk, belooft een diepgaande en praktische benadering om duurzaamheid te integreren in het kernverdienmodel van bedrijven.

Duurzaamheid in DNA

"Duurzaamheid is geen toevoeging, het is een essentieel onderdeel van het bedrijfs-DNA. Ons programma biedt executives de tools om deze overgang te maken en waarde te creëren op diverse vlakken, niet alleen financieel," zegt dr. Thijs Broekhuizen, een van de initiatiefnemers van het programma.

Het programma, gepland op 11-12 april en 16-17 mei 2024 in Zwolle of Groningen, is ontworpen om deelnemers te leren hoe ze duurzaamheidsdoelen kunnen implementeren en besturen met meetbare resultaten. Het biedt een holistische aanpak die duurzaamheid verankert binnen financiële strategieën, waardoor een succesvolle overgang naar duurzaam ondernemen mogelijk wordt.

Voorproefje

Een gratis online workshop op 22 januari 2024, getiteld "Roadmap naar Duurzaamheid," biedt een voorproefje van de benadering van het programma door middel van een inspirerende use case van Thijs Broekhuizen en Joost Bosma. [Aanmelden kan hier]

Het programma omvat praktijkcases waarin deelnemers ervaren hoe duurzame organisaties kosten en baten kunnen doorrekenen voor verschillende financiële en niet-financiële doelen. Hiermee krijgen ze inzicht in effectief sturen op duurzaamheidsdoelen, zoals bijvoorbeeld bij de succesvolle samenwerking tussen overheden, provincies, Rover en gemeenten voor duurzame mobiliteit bij de NS.

Dit executive programma belooft professionals te versterken in hun concurrentiepositie, hen te helpen impact te creëren en hen de kansen van duurzame waardecreatie te omarmen. Samen wordt er gebouwd aan een veerkrachtige en duurzame toekomst voor deelnemende organisaties.

Meer informatie

Kijk op de programmawebsite of neem contact op met de programmamanager:

Selma Bakker

Selma Bakker

T: (+31) 050 36 32 901
M: (+31) 06 28 21 62 56
E: s.m.bakker rug.nl

decoratieve afbeelding
Laatst gewijzigd:21 november 2023 12:08

Meer nieuws

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 02 april 2024

    Vliegen op houtstof

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...