Skip to ContentSkip to Navigation

University of Groningen Business School

Lifelong learning
Executive programma's Managementprogramma industrie en bouw Noord

Inhoud managementprogramma

Een combinatie van een collectief programma en een individueel traject op maat gedurende 5 maanden, speciaal ontwikkeld voor noordelijke managers uit de industrie- en bouwsectoren, die hun managementkwaliteiten verder willen ontwikkelen.

Praktisch programma met ruimte voor maatwerk

Dit programma biedt u relevante bedrijfskundige inzichten en praktische managementtools om uw bedrijf te verbeteren op strategie, talentmanagement en het meten van prestaties. En u krijgt inzicht in hoe u als manager verandering intern kunt leiden. Het programma bevat:

 • 5 collectieve dagen, verzorgd door inspirerende sprekers uit de wetenschap en de praktijk.
 • Tijdens deze dagen ruimte voor reflectie, sparren en doorpraten met uw collega-managers in kleine groepen onder begeleiding van een ervaren gespreksleider.
 • Individuele scan van uw managementkwaliteit (inclusief benchmark). Voor de start én na afloop van het programma krijgt u inzicht in de status en verbeterpunten van de managementkwaliteit binnen uw bedrijf.
 • Ondersteuning van een toptalent van de RUG. Deze student neemt u tijd uit handen door samen met u te werken aan een verbeterplan op een door u aangedragen vraagstuk. Hierdoor kunt u weloverwogen nieuwe koersen uitzetten. De student staat onder begeleiding van een ervaren RUG-docent.
 • Noordelijk netwerk. In het programma is expliciet ruimte voor het inhoudelijk sparren met elkaar. Daarnaast delen succesvolle ondernemers uit het Noorden hun ervaringen.

Programma 2022:

Scan en benchmark van uw managementkwaliteit

Individueel

voor start programma

Module I: Strategisch management

Collectief

vrijdag 20 mei

Start traject met ondersteuning van toptalent

Individueel

vrijdag 8 juli

Module II: Talentmanagement

Collectief

vrijdag 8 juli

Module III: Prestatiemanagement

Collectief

vrijdag 9 september

Module IV: Verandermanagement

Collectief

vrijdag 14 oktober

Collectieve afsluiting

Collectief

vrijdag 25 november

Tussentijdse scan van uw managementkwaliteit

Individueel

Kort na afsluiting programma

Eindscan en benchmark van uw managementkwaliteit

Individueel

Een jaar na programma

Tijdsinvestering PER MAAND per deelnemer

 • 1 collectieve dag van 2 dagdelen: 8 uur
 • Opdrachten in een online omgeving: 4-6 uur
 • Individueel traject: gemiddeld 5 uur

Uitkomsten

Na afronding van het programma heeft u:

 • een beter zicht op het belang van management voor de groei van uw bedrijf
 • reflectie op de staat van management binnen uw bedrijf (op 4 dimensies van management: strategisch management, talentmanagement, prestatiemanagement en verandermanagement)
 • kennis over de verschillende managementtools en hoe u deze tools kunt toepassen in uw bedrijf om de managementkwaliteit te verbeteren
 • een verbeterplan op een door u aangedragen managementvraagstuk

Ton Driessen
“U kunt uw bedrijf naar het volgende niveau tillen met de hulp die het managementprogramma van In the LEAD biedt. Deze hulp is onmisbaar want de aankomende tijd vereist van u, meer nog dan voorheen, gericht, zorgvuldig en daadkrachtig leiderschap!”


Ton Driessen
Voorzitter Economisch Platform Regio Groningen-Assen


» Meer over dit onderwerp? Ontvang de gratis whitepaper over de relatie tussen managementkwaliteit en bedrijfsprestaties:

DISCLAIMER:
Voor het meten van de managementkwaliteit wordt gebruikgemaakt van vragenlijsten. Met uw toestemming worden de data uit de vragenlijsten gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek. Deze data worden vertrouwelijk behandeld en zijn uitsluitend toegankelijk voor de betrokken wetenschappers. Data worden alleen gebruikt voor wetenschappelijke doeleinden. In wetenschappelijke publicaties zal data nooit herleidbaar zijn tot individuen.

Laatst gewijzigd:16 september 2021 10:42