Skip to ContentSkip to Navigation
University of Groningen Business School
Connecting for impact
Business School Executive programma's Managementprogramma industrie en bouw Noord

Inhoud programma

Het executive managementprogramma is een unieke combinatie van een collectief én een individueel traject op maat, speciaal ontwikkeld voor noordelijke senior-managers uit de industrie- en bouwsectoren. Het programma heeft een doorlooptijd van 5 maanden om van meetbaar beter management naar betere bedrijfsprestaties te kunnen groeien.

Praktisch programma met ruimte voor maatwerk

Dit programma biedt u relevante bedrijfskundige inzichten en praktische managementtools om uw bedrijf te verbeteren op strategie, talentmanagement en het meten van prestaties. En u krijgt inzicht in hoe u als manager verandering intern kunt leiden.

Verandering
Verandering

Het programma bevat:
  • Een individuele scan van uw managementkwaliteit (inclusief benchmark). Voor de start én na afloop van het programma krijgt u inzicht in de status en verbeterpunten van de managementkwaliteit binnen uw bedrijf.
  • 5 collectieve dagen, verzorgd door inspirerende sprekers uit de wetenschap en de praktijk. Er wordt aandacht besteed aan specifieke managementthema’s. Aan bod komen: strategie, talent, prestaties en verandering. Op een toegankelijk manier leert u hoe u verschillende managementtools kunt toepassen in uw bedrijf.
  • Reflectie: leren met én van elkaar. Tijdens de collectieve dagen is er volop aandacht voor reflectie. U gaat sparren en doorpraten met uw collega-managers in kleine groepen, onder begeleiding van een ervaren gespreksleider. U bespreekt de opdrachten waar u aan werkt en deelt uw managementervaringen met deze groep. Zo leert u van de ervaringen van anderen, en leren anderen van u.
  • Ondersteuning van een toptalent van de RUG. Een student neemt u tijd uit handen door samen met u te werken aan een verbeterplan op een door u aangedragen vraagstuk. Hierdoor kunt u weloverwogen nieuwe koersen uitzetten. De student staat onder begeleiding van een ervaren RUG-docent.
  • Noordelijk netwerk. U gaat deel uitmaken van een noordelijk netwerk van ambitieuze managers. Tijdens het programma krijgt u voldoende gelegenheid om elkaar nader te leren kennen. Ook schuiven succesvolle ondernemers uit het Noorden aan, die in een lezing hun ervaringen en ‘best practices’ delen.

Programma 2024:

Scan en benchmark van uw managementkwaliteit

Individueel

voor start programma

Module I: Strategisch management

Collectief

vrijdag 1 maart

Start traject met ondersteuning van toptalent

Individueel

na 1e lesdag

Module II: Talentmanagement

Collectief

vrijdag 5 april

Module III: Prestatiemanagement

Collectief

vrijdag 17 mei

Module IV: Verandermanagement

Collectief

vrijdag 14 juni

Module V: Collectieve afsluiting

Collectief

vrijdag 12 juli

Tussentijdse scan van uw managementkwaliteit

Individueel

Een half jaar na programma

Eindscan en benchmark van uw managementkwaliteit

Individueel

Een jaar na programma

Tijdsinvestering PER MAAND per deelnemer

  • 1 collectieve dag van 2 dagdelen: 8 uur
  • Opdrachten in een online omgeving: 4-6 uur
  • Individueel traject: gemiddeld 5 uur

Ton Driessen
“U kunt uw bedrijf naar het volgende niveau tillen met de hulp die het management-programma van In the LEAD biedt. Deze hulp is onmisbaar want de aankomende tijd vereist van u, meer nog dan voorheen, gericht, zorgvuldig en daadkrachtig leiderschap!”


Ton Driessen
Voorzitter Economisch Platform Regio Groningen-Assen en Directeur NPAL


» Meer weten over dit onderwerp? Ontvang de gratis whitepaper over de relatie tussen managementkwaliteit en bedrijfsprestaties:

DISCLAIMER:
Voor het meten van de managementkwaliteit wordt gebruikgemaakt van vragenlijsten. Met uw toestemming worden de data uit de vragenlijsten gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek. Deze data worden vertrouwelijk behandeld en zijn uitsluitend toegankelijk voor de betrokken wetenschappers. Data worden alleen gebruikt voor wetenschappelijke doeleinden. In wetenschappelijke publicaties zal data nooit herleidbaar zijn tot individuen.

Laatst gewijzigd:22 januari 2024 13:57