Skip to ContentSkip to Navigation
University of Groningen Business School
Connecting for impact
Business School Executive programma's Digitale Transformatie

Online Masterclass Digitale Transformatie

carousel-online masterclass

Met persoonlijke input op uw eigen case!

 • Duur: 3 online sessies, 2 showcases, 1 persoonlijke sessie, 1 terugkomdag
 • Datum: op aanvraag
 • Prijs: € 1.095 (korting bij meerdere deelnemers van dezelfde organisatie!)
 • Neem contact met ons op

[Of volg de Masterclass Digitale Transformatie voor bestuurders]

Merkt u dat de digitalisering in uw organisatie maar langzaam op gang komt en nog te weinig klantgericht is? Zijn er voldoende ideeën en losse projecten, maar ontbreekt het aan visie en een digitale roadmap? In de online masterclass Digitale Transformatie van UGBS geven wetenschappers en digitale pioniers u praktische tools én persoonlijk organisatieadvies waar u direct mee aan de slag kunt.

(lees verder onder de video)

Video: zorg dat digitale transformatie geen gimmick wordt:

Bestendig digitaal transformeren

De huidige maatregelen rond het coronavirus geven bedrijven en organisaties zowel de urgentie als de kans om digitaal te transformeren: in een paar weken tijd zetten bedrijven stappen waar ze voorheen drie jaar over deden. En omdat klanten meer openstaan voor nieuwe digitale oplossingen, is er meer ruimte om te experimenteren.

Het gevaar is echter dat digitalisering een gimmick wordt en niet wezenlijk de manier van werken verandert. Hoe kan de digitalisering zo worden ingericht dat de werkwijze en organisatiecultuur succesvol transformeert? In de online masterclass leert u digitalisering zo in te zetten dat het op een toekomstbestendige manier toegevoegde waarde creëert voor de organisatie én de klant.


Voor wie is de masterclass Digitale Transformatie

Deze online masterclass is gericht op IT-, marketing-, innovatie- logistiek- en HR-managers, afdelingshoofden en directieleden, uit het bedrijfsleven als de publieke sector. We schenken aandacht aan zowel digitale transformatie van bedrijven als aan digitale transformatie in de zorg en de overheid. Voor hen die bezig zijn met de toekomst en gezamenlijk een klantgerichte digitalisering willen realiseren.

De sessies van de masterclass vinden plaats in een kleine groep van ongeveer 15 gemotiveerde mensen.

TIP: team-inschrijving
Digitaliseren doe je niet alleen en het heeft consequenties voor de gehele organisatie. Pas als digitalisering ‘in het DNA zit’ is de het proces geslaagd. Daarom is ons advies om ook collega’s uit te nodigen, van verschillende afdelingen. Wij bieden een aantrekkelijk tarief voor team-inschrijvingen.

Voor wie een stap dieper wil
De masterclass is minder geschikt voor organisaties die al ruime ervaring hebben en op zoek zijn naar een verbetering van hun bestaande digitale transformatievaardigheden: UGBS biedt daar een verdiepende masterclass voor.


Het programma van de online masterclass

Hoe creëert u écht toegevoegde waarde met digitalisering?
In de masterclass helpen onze docenten om meerwaarde te creëren tijdens uw digitale transformatie. Door het aanpassen van het verdienmodel bijvoorbeeld, en door te kijken naar hoe u processen zo kunt digitaliseren dat de klantwaarde toeneemt.

Het is belangrijk om niet alleen na te denken over hoe de kosten nog verder bespaard kunnen worden, maar vooral hoe de klant bediend wil worden en processen versimpeld kunnen worden. Ook is het voor uw medewerkers belangrijk om te weten hoe zij een bijdrage kunnen leveren.

Meer dan ooit is het noodzakelijk om na te denken in welke mate technologie een rol zal spelen in uw organisatie, en welke consequenties dit heeft voor de verschillende medewerkers, afdelingen en divisies. Het programma van de online masterclass helpt u hier stap voor stap bij.


Wat levert de online masterclass Digitale Transformatie u op?

Na afronding heeft u:

 • Een overzicht van de belangrijkste trends, voorbeelden en ontwikkelingen op gebied van technologie en digitaal consumentengedrag, en hoe deze digitale veranderingen druk leggen op, maar ook kansen bieden voor organisaties om digitaal te transformeren.
 • Inzicht in welke mate u uw organisatie kan transformeren tot een digitale organisatie, en welke consequenties dit heeft voor de benodigde digitale resources, organisatiestructuur, groeistrategie en KPI’s.
 • Kennis over digitale strategie en roadmaps: hoe stelt u die op, welke stappen moet u doorlopen en hoe meet u uw voortgang?
 • Hands-on experience, dankzij online presentaties met Q&A van digital leaders zoals IBM en platformorganisaties zoals Frank.nl.
 • Een waardevol kennisnetwerk van collega’s, andere business professionals en wetenschappers, waarmee u kunt sparren over digitale transformatie en het maken van doordachte keuzes bij de ontwikkeling van een digitale visie. U leert interessante en praktische oplossingen met elkaar te delen.
 • Een vertaling van uw nieuwe inzichten naar een concreet digitaliseringsproces binnen uw organisatie.

In het kort heeft u na de opleiding de mogelijkheid om een goed gesprek te voeren met uw collega’s en samen na te denken over de echt belangrijke zaken: waarom doen we dingen op onze manier? Voor wie doen we het? En kan dat niet anders? Deze wezenlijke discussies zorgen ervoor dat u uiteindelijk slimmere keuzes gaat maken over de rol van technologie.             


Kosten en inschrijving

De masterclass kan individueel en in teamverband gevolgd worden. De kosten voor de masterclass (3 online sessies, 2 showcases, persoonlijke feedback, terugkomdag) zijn:

 • €1.095 voor 1 deelnemer
 • €1.990 voor 2 deelnemers
 • €2.790 voor 3 deelnemers

Via onderstaand formulier kunt u zich direct inschrijven voor de masterclass:


Contact

Bent u geïnteresseerd, wilt u meer informatie of opleidingsadvies? Neem gerust contact op:

Laatst gewijzigd:08 augustus 2023 12:26