Skip to ContentSkip to Navigation
TalencentrumOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Talencentrum

Express yourself <> understand the world
TalencentrumCommunicatietrainingAcademische vaardighedenBronnen

BronnenoverzichtHandboek Academische Communicatieve Vaardigheden (HACV)

Het Handboek Academische Communicatieve Vaardigheden (HACV) biedt ondersteuning voor docenten en studenten in het hoger onderwijs:

  • Voor studenten bevat het HACV een groot aantal hand-outs met aanbevelingen en richtlijnen voor de aanpak van schrijfopdrachten en andere communicatieve taken, zoals presenteren, interviewen, schrijfstrategieën en bronverwijzing.
  • Voor docenten bieden we hulpmiddelen om studenten training te geven in communicatieve vaardigheden (schriftelijk en mondeling), en ideeën en suggesties om opdrachten te integreren in het vakonderwijs. (Rijksuniversiteit Groningen)

MAGICC

Het Talencentrum was van 2011 tot 2014 betrokken bij het door de Council of Europe bekostigde Life Long Learning project MAGICC. Het hoofddoel van dit 3-jarige project was modules in te richten voor Bachelor en Master niveaus, waardoor studenten leren met meerdere talen en culturen tegelijkertijd te werken. Daardoor bouwen ze vaardigheden en competenties op die na hun studie relevant zullen zijn binnen hun werk. Bekijk ook deze MAGICC-film .

Interactive Language Toolbox

Hoe academisch is jouw tekst? Met de Interactive Language Toolbox kan je uit uitzoeken. Dit is een Linked Open Knowledge toepassing voor de woordenschat (woorden, woordcombinaties) van het Engels, het Frans en het Nederlands. Deze website is ontwikkeld door het ILT van de KU Leuven.

Netwerk Academische Communicatieve Vaardigheden

Het NACV is het netwerk voor deskundigheidsbevordering, professionalisering en profilering van iedereen die professioneel betrokken is bij academische communicatieve vaardigheden.

Laatst gewijzigd:26 juni 2018 14:53
printView this page in: English