Skip to ContentSkip to Navigation
TalencentrumOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Talencentrum

Express yourself <> understand the world
TalencentrumOver onsNieuws

Online samenwerking taalcursussen - Universiteit Twente en Rijksuniversiteit Groningen

23 november 2016

In januari 2017 beginnen de Universiteit Twente en de Rijksuniversiteit Groningen een online samenwerking: medewerkers van de Universiteit Twente volgen dan een online taalcursus Nederlands bij het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen.

Samenwerking tussen de Universiteit Twente en de Rijksuniversiteit Groningen
Samenwerking tussen de Universiteit Twente en de Rijksuniversiteit Groningen

De medewerkers leren in de online cursus in acht weken Nederlands tot en met niveau A1 en kunnen, als ze het gewenste niveau hebben gehaald, verder met een vervolgcursus Nederlands. Omdat aan beide universitaire talencentra dezelfde methodes worden gebruikt, hebben medewerkers de keuze tussen reguliere groepscursussen in Twente of online onderwijs bij de RUG.

Flexibel leren

“Deze samenwerking biedt onze cursisten de flexibiliteit van het online taalleren. Het Talencentrum van de RUG heeft hierin ruime ervaring. Door deze samenwerking kunnen we onze cursisten optimaal ondersteunen,” aldus Kathelijn Jacobs, coördinator van TCP Language Centre van de Universiteit Twente.

Online taalcursussen bij de RUG

De online cursussen Nederlands van de Rijksuniversiteit Groningen zijn zo opgezet dat cursisten in een online leeromgeving zeer doelgericht worden begeleid bij het verwerven van het Nederlands op verschillende niveaus. Jeroen van Engen is als e-learningcoördinator verantwoordelijk voor het online taalonderwijs van het Talencentrum in Groningen. “Het cursusontwerp is gebaseerd op de methodes en uitgebreid met online grammaticauitleg en uitspraakvideo’s. Daarnaast is er uitgebreide aandacht voor de productieve vaardigheden zoals schrijven en spreken.”

De samenwerking gaat in januari van start als de cursus Online Dutch 0-A1 begint. De online cursus duurt tot 30 maart 2017. Medewerkers van de Universiteit Twente kunnen zich aanmelden via de website van TCP Language Centre.

Laatst gewijzigd:03 januari 2019 16:32
printView this page in: English

Meer nieuws