Skip to ContentSkip to Navigation

University of Groningen Business School

Lifelong learning

Hoe financier ik mijn opleiding?

29 januari 2020
UGBS

De waarde van een opleiding bij de University of Groningen Business School is groot. Naast dat je nieuwe academische inzichten opdoet leer je op een meer strategisch niveau denken en je kennis te vertalen naar je werkpraktijk. Soms is het lastig om je werkgever te overtuigen van het nut van een opleiding of weet je niet hoe je een opleiding moet financieren.

Het is onze ervaring is dat deelnemers na het volgen van een post-academische opleiding vaak een stap maken in hun carrière. Zowel op inhoudelijk als op financieel vlak. Het directe nut voor je werkgever zit hem in jouw ontwikkeling die bijdraagt aan de ontwikkeling van de organisatie. Daarnaast heeft je organisatie direct profijt van de cases of de afstudeerscriptie die je voor de studie uitwerkt. Al onze opleidingen nemen de praktijk als uitgangspunt voor het toepassen van wetenschappelijke kennis.

Hieronder geven we je enkele opties voor de financiering van de opleiding:

Je werkgever betaalt

De kosten zijn fiscaal aftrekbaar voor je werkgever. De organisatie kan eventueel de course fee verdelen over het aantal boekjaren dat de opleiding loopt. Aangezien budgetten vaak per jaar worden ingezet, kan dit aantrekkelijk zijn. Uiteraard gaan wij graag in gesprek als betaling in termijnen gewenst is.

Je betaalt zelf

Als je de opleiding zelf betaalt, kun je mogelijk gebruik maken van het STAP budget dat in 2022 is ingevoerd. Welke opleidingen van UGBS daarvoor in aanmerking komen, wordt z.s.m. bekend gemaakt.

Maak gebruik van het Levenlangleren krediet

Onder bepaalde voorwaarden kan je geld lenen van DUO om een opleiding te bekostigen. Gebruik de voorwaardenhulp om te zien of je recht hebt op levenlanglerenkrediet. Klik hier voor meer informatie.

Meer weten?

Neem contact op voor een persoonlijk advies.

Andrea Poelstra-Bos

Drs. Andrea Poelstra-Bos

T: (+31) 050 36 33 943
M: (+31) 06 21 51 12 96
E: a.d.poelstra-bos rug.nl

Laatst gewijzigd:24 maart 2022 11:31

Meer nieuws