faculteiten met masteropleidingen

Een master kies je bewust. Wat wil ik na m’n studie, wat heb ik daarvoor nodig? Wij bieden meer dan 100 masters in 10 vakgebieden. En zijn uitgeroepen tot de beste ‘brede klassieke universiteit’ van Nederland. Met een open academische cultuur en blik op de toekomst, sinds 1614.
Leven in Groningen is goed. Studeer je hier al dan weet je het. Wist je het nog niet: kom op bezoek. Groningen is de stad met de jongste gemiddelde leeftijd van Nederland. Met een aanbod dat daarbij hoort, van relatief voordelig wonen, werken naast je studie tot alle uitdagingen voor je vrije tijd.
Groningen is een springplank. Afgestudeerde Masters vliegen uit over heel Nederland en verder. Met succes. Alumni komen graag terug. Steeds meer afgestudeerden blijven, en daar is alle ruimte voor. Groningen groeit en innoveert hard in veel sectoren.

Ba/Ma

Je hebt je Bachelor. Maar wat ga je daarna doen? Wat wil je bereiken? Hoe kom je er? Wat doe je als het tegenzit? We vroegen masterstudenten wat hen drijft en waar ze heen willen. Bekijk hun verhaal.
Leander studeert aan Campus Fryslan van de Rijksuniversiteit Groningen. Bekijk video
Ba/Ma #1 Leander van der Wal Leander studeert aan Campus Fryslan van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij wil na zijn Master Sustainable Entrepreneurship duurzaam gaan ondernemen. Tijdens zijn studie leert hij hoe het mechanisme van ondernemerschap en duurzaamheid werkt.
Jorine heeft aan de Dansacademie gestudeerd en volgt nu de Master Human Movement Sciences.
Bekijk video
Ba/Ma #2 Jorine Schoenmaker Jorine heeft aan de Dansacademie gestudeerd en volgt nu de Master Human Movement Sciences. Na haar master wil Jorine neurologisch onderzoek doen naar het effect van dansen voor dementerende ouderen.
Ana-Maria Constantinescu volgt de master Biomedical Engineering
Bekijk video
Ba/Ma #3 Ana-Maria Constantinescu Ana-Maria volgt de master Biomedical Engineering. De Stad en nobelprijswinnaar/RUG-professor Ben Feringa inspireerden haar om vanuit Boekarest naar Groningen te komen.
Jelmer Bouter volgt de master Population Studies
Bekijk video
Ba/Ma #4 Jelmer Bouter Jelmer woonde heel zijn leven in Rotterdam en volgt nu de master Population Studies. Hij houdt van cijfers. En wil in de toekomst graag aan de slag bij het CBS. Groningen was een bewuste keus op weg om daar te komen.
Sofia Manouki volgt de master Religion, Conflict and Globalisation
Bekijk video
Ba/Ma #5 Sofia Manouki Sofia is als kind van Japans en Griekse ouders opgegroeid in Athene. Haar internationale achtergrond en kijk bepaalde haar studiekeuze. Sofia volgt de studie Master Religion, Conflict and Globalisation en wil bij grote organisaties werken die zich wereldwijd inzetten voor de rechten van de mens.
Juliëtte Groeneveld volgt de master Orthopedagogiek
Bekijk video
Ba/Ma #6 Juliëtte Groeneveld Juliette heeft voor haar studie moeten knokken; door faalangst belandde Juliette na de basisschool op het kaderonderwijs van het VMBO. Maar ze bleef zichzelf uitdagen en werkt nu hard om haar droom waar te maken; werken met kinderen en jongeren in het speciaal onderwijs als Master Orthopedagogiek.