Skip to ContentSkip to Navigation

Language Centre

Express yourself <> understand the world
Communication training For professionals Dutch for professionals Schriftelijke bedrijfscommunicatie

Opfrisworkshop Stijl

Studiebelasting: 3 uur.
Bedoeld voor: Moedertaalsprekers die voor hun studie of werk Nederlandse teksten moeten schrijven en daarbij geregeld twijfelen over de juiste manier van formuleren. Deze cursus is ook geschikt voor studenten en docenten die hun academische vaardigheden bij willen schaven.

De workshop Stijl is bedoeld voor iedereen die ernaar streeft om goed leesbare teksten te schrijven, maar bij wie de middelbareschoolkennis ietwat is weggezakt. Wat zijn ook al weer tantebetjezinnen? Is het ‘een aantal studenten is’ of ‘een aantal studenten zijn’? Wat is het verschil tussen ‘omdat’ en ‘doordat’? En wat gebeurt er als je te veel de lijdende vorm gebruikt of de naamwoordstijl? In drie uur tijd geven we een duidelijk overzicht van de belangrijkste problemen waar je tegenaan kunt lopen als je een tekst aan het schrijven bent. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze beschikken over basiskennis van zinsontleding en woordbenoeming.

Rooster

Ga naar het rooster en de inschrijving in onze cursuscatalogus.

Deze cursussen worden gegeven als online interactieve groepscursus via Blackboard Collaborate; ons online leslokaal voor de komende tijd! Lees hier alles wat u kunt verwachten van een online groepscursus.

Tarieven

Student Korting Vol
€ 65 € 90 € 110

Groepsgrootte

Maximaal 10 deelnemers.

Lesmateriaal

U krijgt lesmateriaal van uw docent. Dit is bij de prijs inbegrepen.

Bewijs van deelname

Aan het eind van de cursus ontvangt u een bewijs van deelname, indien u dat wenst.

PE-punten

Om hun beëdiging te kunnen behouden, moeten beëdigde vertalers en tolken kunnen aantonen dat ze zichzelf voldoende scholen. Dit kunnen ze doen door via scholingsactiviteiten zogenoemde PE (Permanente Educatie) punten te vergaren. Voor deze korte workshop zijn 2 PE-punten te krijgen.

Laatst gewijzigd:15 april 2021 11:33