Skip to ContentSkip to Navigation

Language Centre

Express yourself <> understand the world
Language CentreCommunication trainingBusiness | Tailor-madeSchriftelijke bedrijfscommunicatie

Opfrisworkshop Stijl

Studiebelasting: 3 uur.
Bedoeld voor: Moedertaalsprekers die voor hun studie of werk Nederlandse teksten moet schrijven en daarbij geregeld twijfelt over de juiste manier van formuleren. Deze cursus is ook geschikt voor studenten en docenten die hun academische vaardigheden bij willen schaven.

De workshop Stijl is bedoeld voor iedereen die ernaar streeft om goed leesbare teksten te schrijven, maar bij wie de middelbareschoolkennis ietwat is weggezakt. Wat zijn ook al weer tantebetjezinnen? Is het ‘een aantal studenten is’ of ‘een aantal studenten zijn’? Wat is het verschil tussen ‘omdat’ en ‘doordat’? En wat gebeurt er als je te veel de lijdende vorm gebruikt of de naamwoordstijl? In drie uur tijd geven we een duidelijk overzicht van de belangrijkste problemen waar je tegenaan kunt lopen als je een tekst aan het schrijven bent. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze beschikken over basiskennis van zinsontleding en woordbenoeming.

Rooster

Let op: wij maken gebruik van een nieuw inschrijfsysteem. Maak daarom eerst een nieuw account aan. Daarna kunt u zich inschrijven voor de gewenste cursus.

Datum Dag Tijd Inschrijven
12 juni 2019 woensdag 09.00-12.00 gesloten
28 augustus 2019 woensdag 9.30-12.30 online inschrijven
Meld u aan voor de Talencentrum nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons cursusaanbod en diensten.

Tarieven

Student Korting Vol
€ 52,50 € 68,50 € 85

Groepsgrootte

Maximaal 25 deelnemers.

Lesmateriaal

U krijgt lesmateriaal van uw docent. Dit is bij de prijs inbegrepen.

Bewijs van deelname

Aan het eind van de cursus ontvangt u een bewijs van deelname, indien u dat wenst.

PE-punten

Om hun beëdiging te kunnen behouden, moeten beëdigde vertalers en tolken kunnen aantonen dat ze zichzelf voldoende scholen. Dit kunnen ze doen door via scholingsactiviteiten zogenoemde PE (Permanente Educatie) punten te vergaren. Voor deze korte workshop zijn 2 PE-punten te krijgen.

Laatst gewijzigd:21 december 2018 10:16