Skip to ContentSkip to Navigation
Language Centre
Language Centre About us News

Uitreiking Gerrit Krolprijs op donderdag 24 juni

Zes studenten genomineerd voor tweede editie van de Nederlandstalige essayprijs
18 juni 2021

Op donderdag 24 juni wordt de winnaar bekendgemaakt van de tweejaarlijkse Gerrit Krolprijs . De zes genomineerden zijn: Klaske Berger, Thomas van Essen, Danae Marchal, Sophie Renap, Eline Santema en Pamela Wolters. De uitreiking zal in een besloten kring van genodigden plaatsvinden. Het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen nodigt u van harte uit om dit evenement online bij te wonen via de volgende link . De uitreiking zal om 15.00 van start gaan.

Schrijver en Trouw-columnist Koos Dijksterhuis zal deze middag komen opluisteren, waarna directeur van het Talencentrum Anje Dijk het winnende essay bekend zal maken. De jury bestaat uit Louis Stiller (schrijver), Ellen Krol (kunstenaar en dochter van Gerrit Krol) en Ronald Ohlsen (schrijver en docent Talencentrum). Na de prijsuitreiking leest de winnaar zijn of haar essay voor, waar vervolgens onder het genot van een hapje en een drankje over doorgepraat kan worden.

De zes genomineerde studenten hebben aan het thema ‘Scenario’s voor de toekomst’ elk op geheel eigen wijze invulling gegeven. Alle zes gebruiken de Nederlandse taal op een prachtige manier om hun verschillende toekomstvisies weer te geven. De inhoud van alle zes de teksten betreft toekomstperspectieven die aanzetten tot denken en zelfs uitdagen om tot actie over te gaan. De jury was unaniem uitermate enthousiast over deze inzendingen en de commissie toont zich verheugd dat de Gerrit Krolprijs ook bij de tweede editie dergelijk talent heeft weten aan te trekken.

De Gerrit Krolprijs vindt tweejaarlijks plaats ter stimulatie van Nederlands als academische taal. De winnaar ontvangt een geldbedrag van €2000,-. Het winnend essay wordt tevens gepubliceerd op het literaire weblog Tzum.

Laatst gewijzigd:24 augustus 2023 13:42

Meer nieuws

 • 24 mei 2024

  Lustrum 410 in beeld

  Lustrum 410 in beeld: We zijn alweer over de helft van ons lustrum! Geniet van een paar foto's van het lustrum tot nu toe.

 • 21 mei 2024

  Uitslag universitaire verkiezingen 2024

  De stemmen zijn geteld en de uitslag van de universitaire verkiezingen is binnen!

 • 13 mei 2024

  Moleculen stilzetten

  In zijn laboratorium bouwt natuurkundige Steven Hoekstra aan een opstelling die bestaat uit twee delen: een apparaat dat moleculen van barium-fluoride maakt, en een ander apparaat dat deze moleculen bijna stilzet om ze te kunnen onderzoeken.