Skip to ContentSkip to Navigation
TalencentrumOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Talencentrum

Express yourself <> understand the world
TalencentrumOver onsNieuws

Grut nijs! Cursus Fries start bij het Talencentrum

23 januari 2018

Heb je tijdens het werk veel te maken met Friese collega’s, wil je je schoonfamilie nu eindelijk eens kunnen verstaan of heb je een voorliefde voor de Friese taal? Meld je dan nu aan voor de nieuwe cursus Fries die op 22 februari bij het Talencentrum van start gaat.

In de cursus Fries ligt de nadruk in eerste instantie op het spreken en verstaan van de Friese taal. De cursus is zowel toegankelijk voor beginners die niet verder komen dan pake en beppe, it ken net en oant moarn, als voor deelnemers die al een kleine basis hebben. Door middel van interactieve lessen zullen de cursisten de beginselen van de Friese taal onder de knie krijgen.

Dit jaar staat Friesland, en met name Leeuwarden, in de spotlight als culturele hoofdstad 2018. Een mooi moment voor het Talencentrum om een cursus Fries in het aanbod op te nemen. Met deze toevoeging aan het aanbod van het Talencentrum worden er op dit moment in dertien talen groepscursussen gegeven. Daarnaast zijn er nog veel meer talen mogelijk in een cursus op maat.

Cursus Fries

Voor meer informatie en om online in te schrijven, ga naar onze website.

Laatst gewijzigd:23 februari 2018 09:01
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...