Skip to ContentSkip to Navigation
Language Centre
Language Centre Tailor-made training courses

Uitdrukkingsvaardigheidscolleges Nederlands

Banner colleges

Uit het internationaliseringsdebat in de Tweede Kamer blijkt dat hogeronderwijsinstellingen meer moeten gaan doen aan de Nederlandse uitdrukkingsvaardigheid van studenten met Nederlands als moedertaal. Het Talencentrum Rijksuniversiteit Groningen biedt al enkele decennia een compleet onderwijspakket aan dat gemakkelijk in de bestaande curricula kan worden geïncorporeerd.

Het pakket bestaat uit een in overleg vast te stellen aantal werkcolleges in academisch schrijven en presentatievaardigheden die worden verzorgd door docenten met ruime ervaring. In de colleges werken we veel met peerreviews en bovendien geven de docenten uitgebreid persoonlijke feedback op de schrijfproducten en presentaties van de studenten. Het gehele programma is gebaseerd op het Europees Referentiekader (ERK) waarin staat omschreven welke kennis en vaardigheden studenten moeten ontwikkelen om effectief in een taal te kunnen communiceren.

Heeft u belangstelling? Neem dan contact met ons op. Wij maken graag een afspraak voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden.


Laatst gewijzigd:06 juli 2023 12:38