Skip to ContentSkip to Navigation

Language Centre

Express yourself <> understand the world
Language CentreLanguage coursesEnglishGeneral Language Skills

Standaard groepscursussen Engels (CEFR niveau A1/A2 tot C1 en hoger)

In de cursussen algemene Engelse taalvaardigheid van het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) wordt aandacht besteed aan alle 4 vaardigheden: spreken, schrijven, lezen en luisteren. Deze cursussen algemene Engelse taalvaardigheid zijn niet bedoeld als voorbereidingscursussen voor toetsen Engels. Kijk voor deze voorbereidingscursussen hier.

Uw niveau: verplicht spreekuur

Het is belangrijk dat u zich inschrijft voor een cursus op het juiste niveau, zodat u uitgedaagd wordt tijdens het leren van de taal maar u zich ook comfortabel voelt bij het niveau. Daarom is het verplicht om het spreekuur Engels te bezoeken voordat u zich inschrijft. Tijdens het spreekuur wordt uw taalvaardigheidsniveau vastgesteld en krijgt u een advieskaart. Uw advieskaart kunt u vervolgens afgeven bij inschrijving aan de balie of als scan e-mailen naar talencentrum rug.nl bij een online inschrijving.

Wanneer wel naar het spreekuur?

  • Wanneer u nog niet eerder een cursus Engels bij het Talencentrum heeft gevolgd.

Wanneer niet naar het spreekuur?

  • Wanneer u al een cursus Engels gevolgd heeft bij het Talencentrum, dan kunt u zich inschrijven op basis van de advieskaart die u van de docent ontvangen heeft aan het eind van de cursus.

CEFR

De taalcursussen Engels zijn te volgen op verschillende niveaus die worden beschreven in termen van het Common European Framework of Reference (CEFR). Aan de hand van dit referentiekader, dat is ontwikkeld door de Raad van Europa , kunnen we taalvaardigheidsniveaus gemakkelijk met elkaar vergelijken en toetsscores interpreteren. Hieronder vindt u een overzicht van de mogelijkheden. Meer informatie over het rooster en de cursusprijzen vindt u via het menu.

Standaard groepscursussen Engels

(klik op de links voor de roosters)

Cursus
(contacturen)
CEFR
startniveau
CEFR
streefniveau
ENG0A (26 uur) Elementary A1/A2 A2
ENG0B (26 uur) Elementary A2 A2/B1
ENG 1 (26 uur) Pre-Intermediate A2/B1 B1
ENG 2 (26 uur) Pre-Intermediate B1 B1/B2
ENG 3 (26 uur) Intermediate B1/B2 B2
ENG 4 (26 uur) Intermediate B2 B2/C1
ENG 5 (26 uur) Advanced B2/C1 C1
ENG 6 (26 uur) Advanced C1 C1 en hoger

Bewijs van deelname

Aan het eind van de cursus ontvangt u een bewijs van deelname indien u minimaal 75% van de lessen aanwezig bent geweest.

Lesduur

Een lesuur duurt 50 minuten (exclusief pauze). Alle cursussen beginnen op het hele uur.

Laatst gewijzigd:27 januari 2020 16:49
printView this page in: English