Skip to ContentSkip to Navigation
Groningen Digital Business Centre
Faculteit Economie en Bedrijfskunde
Groningen Digital Business Centre Blog
Header image Blog GDBC

Blog GDBC

NOO bedrijf uitgelicht: IBM Client Innovation Center

Datum:19 november 2018
Auteur:drs. ing. Bas Baalmans
IBM Groningen
IBM Groningen

Loop binnen bij het pand van IBM aan de Gedempte Zuiderdiep en je bent om. Meteen bekruipt je dat heerlijke gevoel van ‘Wat een prachtige werkplek! Hier zou ik wel willen werken!’ Eén en al energie krijg je bij een wandeling door het vijf etages tellende pand. “Verdieping vijf is nog leeg en we willen uiteraard deze ook gevuld hebben”, licht Mariëlle Pronk, recruitment Lead toe. 

Het is hard gegaan met IBM na de komst naar Groningen in 2013. Van tientallen medewerkers naar honderden, verdeeld over de werkvelden: 

-      Garage (engineering, devops, blockchain, autornation, mobile, frontend, backend, websites and portals, TAM, testing);

-      Studio (graphical design, IX en UX, design thinking, user journey, animation);

-      Cognitive (data science, analytics, watson, MDM);

-      Enterprise (BPM, business analysis, SAP, business information, integration).

“En we zijn continue op zoek naar nieuwe medewerkers. Developers, veel van ons personeel is afkomstig van de universiteit, de economische afstudeerrichtingen”, vult Jeffrey Hiariej, eveneens recruiter aan. Ook opmerkelijk is het grote aantal buitenlandse medewerkers bij IBM. De voertaal is Engels op de werkvloer in het fraaie pand.

Het geheel biedt volop mogelijkheden voor een goede, vruchtbare samenwerking tussen het IBM Client Innovation Centrer en het Groningen Digital Business Centre. Het centre biedt IBM de toegang tot de studenten op de Faculteit Economie en Bedrijfskunde maar ook richting Faculty Science and Engineering bijvoorbeeld de A.I. studierichtingen. 

IBM is verder naarstig op zoek naar vrouwen. “Vrouwen en IT is met name in Nederland toch een moeizame combinatie”, aldus Pronk en om meerdere redenen is het ons veel waard om meer vrouwen in dienst te krijgen. Het geeft een andere sfeer en dynamiek.”

Big Blue, de geuzennaam van IBM, is veranderd in de loop der jaren en de office in Groningen is daar wel een heel sprekend voorbeeld van. Het bruist aan alle kanten. “Wij vinden lokaal belangrijk, ook al is IBM global. We zitten niet voor niks hier in Groningen, tegen de opleidingsinstituten als de Rijksuniversiteit aan.” 

Het GDBC en IBM zijn bezig met de organisatie van een workshop intern bij IBM om een groep studenten vanuit de universiteit aan de slag te laten gaan met bijvoorbeeld blockchain of een meer AI gerelateerd onderwerp. Wordt vervolgd!

Tags: noo. gdbc, ibm, 2018

Over de auteur

drs. ing. Bas Baalmans
drs. ing. Bas Baalmans
Projectleider Groningen Digital Business Centre (GDBC)

Link: /staff/b.s.baalmans/