Skip to ContentSkip to Navigation

Groningen Digital Business Centre

Faculty of Economics and Business
Groningen Digital Business CentreBlog
Header image Blog GDBC

Blog GDBC

Geslaagde opening Groningen Digital Business Centre

Datum:05 april 2018
Prof. P.K. Kannan bij de launch GDBC
Prof. P.K. Kannan bij de launch GDBC

Geslaagde opening Groningen Digital Business Centre

“Ja, we kunnen met een goed gevoel terugkijken op deze middag. Zeer geslaagd!”, aldus Bas Baalmans, projectleider & Managing Director van het Groningen Digital Business Centre (GDBC). “Aangenaam verrast zijn we door de hoge opkomst, alsmede de variatie in het publiek en ik denk dat we met deze samenstelling ook in het ‘sprekers aanbod’ een juiste mix hadden gevonden. Die geluiden kregen we ook terug na afloop.” Baalmans, sinds een paar weken in dienst bij de Rijksuniversiteit Groningen, was er druk mee de afgelopen tijd. “Klopt. De opening zit er op. We kunnen nu écht aan de slag”, lacht de projectleider.

Een kleine 150 personen, bestaand uit ondernemers uit de stad en omstreken, diverse RUG-medewerkers en studenten klommen in de collegebanken in het Duisenberg gebouw op de Zernike Campus waar dagvoorzitter Aize Bouma eenieder hartelijk welkom heette. In een open interview met directeur van het GDBC en hoogleraar Marketing aan de RUG Peter Verhoef en Baalmans werd het ontstaan, nut en noodzaak en de activiteiten van het nieuwe centre toegelicht. Het GDBC, een initiatief van de Rijksuniversiteit Groningen en de Noordelijke Online Ondernemers (NOO) waar inmiddels vele andere bedrijven ook aan zijn gelieerd, streeft naar een structurele versterking van de digitale sector in Noord-Nederland. Het GDBC wordt onder andere gesteund door het SNN.

Verhoef nam na het openingsinterview het stokje over en nam de aanwezigen mee in een reis van de ontwikkeling van digitale business en data analytics en hoe deze digitalisering een integraal onderdeel van onze maatschappij, ons leven en onze economie is geworden.

Professor Kannan, van de University of Maryland (VS) sloot aan met een passend vervolg op Verhoefs speech door in te gaan op de ontwikkelingen in het digitaal ondernemen en het gedrag van ons als consumenten daarin en hoe het GDBC ook daar een rol in kan spelen.

Het college van Kannan werd opgevolgd door interactie. Een levendige discussie tussen Benjamin Derksen en een drietal studenten van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de RUG, te weten Freek van Haarlem, George Radix en Roelof Takens stond op het programma. Overigens niet nadat oprichter Derksen een inspirerend verhaal over zijn bedrijf Frank had gedeeld met het publiek.

De studenten legden de Groninger ondernemer het vuur aan de schenen over de aantrekkelijkheid van noordelijke bedrijven versus de grote corporate ondernemingen als een Oracle en Google alsmede het noorden van Nederland als werkplek in plaats versus het westen of internationaal. Derksen zat echter goed in zijn vel en pareerde met verve de vele stellingen van de mannen en had na een kwartier een forse brug geslagen tussen student en noordelijke onderneming. Precies dat wat het GDBC beoogt.

Het slotwoord van deze middag was voor gedeputeerde Patrick Brouns die het belang van digitaal ondernemen in het algemeen en de rol van het GDBC in het bijzonder, op zeer betrokken wijze toelichtte en onderstreepte.

Na de dankwoorden van Baalmans richting sprekers en dagvoorzitter toog eenieder van de collegebank naar de Plaza in de hal van het Duisenberg gebouw waar onder genot van het bekende hapje en drankje nagepraat kon worden over deze geslaagde middag van het GDBC.

Lees het volledige persbericht over de launch GDBC >> 
Bekijk de foto's van de launch.
Bekijk het programma van de launch GDBC >>