Skip to ContentSkip to Navigation

Centre for Operational Excellence (COPE)

Faculteit Economie en Bedrijfskunde
Centre for Operational Excellence (COPE)ProjectenE-Global

E-Global bestanden

E-Global updates


2018-02-01
ShoppingTomorrow Expertgroep 2018: Innovatie & Omnichannel E-Fulfilment
Dit voorjaar starten wij vanuit het E-Global Project via het ShoppingTomorrow platform met de expertgroep: “Innovatie & Omnichannel E-Fulfilment”. Aanmelden is nu mogelijk!

2018-01-31
Omnichannel Logistiek: Kansen voor de fysieke winkel
Door de logistiek van online aankopen te faciliteren vanuit fysieke winkels creëer je niet alleen meerwaarde voor fysieke winkels, webwinkels en consumenten, maar ook voor de maatschappij en het milieu. De kracht van omnichannel wordt onderschat. Online aankopen faciliteren vanuit fysieke winkels heeft meerwaarde. Nicol Saaltink licht 5 kansen voor fysieke winkels toe op logistiek.nl

2018-01-31
Automatic recognition of product category based on product title
Bedrijven besteden veel tijd aan master data management. Het creëren van een nieuw product kost een bedrijf vaak wel 30 minuten of meer. In dit onderzoek is gekeken of het mogelijk is om Artificial Intelligence (AI) technologieën te gebruiken om dit proces te ondersteunen.        

2018-01-30
Logistiek is katalysator groei e-commerce        
Logistiek.nl is aanwezig bij de presentatie “Alles wordt anders in de e-commerce logistiek” en vat deze samen. Kees Jan Roodbergen liet tijdens een lezing op de Webwinkelvakdagen aan de hand van een industriële levenscyclus de verschillende fases zien………..”

2018-01-25
Alles wordt anders in de e-commerce logistiek

Tijdens deWebwinkel Vakdagen zijn de eindresultaten ShoppingTomorrow Expertgroep Innovatie & E-Fulfilment door Kees Jan Roodbergen gepresenteerd.
In deze presentatie laten we zien welke verschuivingen wij verwachten in het e-commerce landschap, met name toegespitst op de logistiek. Wat zijn historisch gezien goede strategieën in een markt die zo snel groeit als e-commerce nu groeit? Welke logistieke concepten verwachten we de komende jaren? En welke ontwikkelingen in afleveropties en de last-mile?

2018-01-24
ShoppingTomorrow Expertgroep – Bluepaper: Hoe ziet de e-fulfilment van de toekomst eruit? Over vervoer en ontvangst van e-commerce pakketten
Hoe worden e-commerce pakketten in de toekomst vervoerd, afgeleverd en ontvangen en wat gaat er eigenlijk gebeuren met de winkels in de binnenstad? De veranderingen in de e-commercemarkt doen grenzen vervagen. Veel nieuwe soorten partijen treden toe en de markt versnippert. Welke partijen gaan de concurrentiestrijd overleven, en als de online verkopen de offline verkopen gaan overtreffen, welke logistieke concepten zijn dan nog houdbaar? De groei van e-commerce beïnvloedt ook de beslissing van bedrijven om logistieke processen wel of niet uit te besteden. Wie gaat met wie samenwerken, en in welke samenwerkingsvorm? Gedreven door deze vragen zijn wij als expertgroep aan de slag gegaan om de toekomst van de e-fulfilment in kaart te brengen.

De Bluepaper is ook onderdeel van het ShoppingTomorrow boek:Verander Vandaag


2018-01-24
Samenvattende Presentatie: Marketing Onderzoek "Bedrukken op Maat" (Taal: Engels)
Een analyse van consumentenbevindingen omtrent bedrukte pakketten. Welke voorkeuren hebben consumenten? Dit onderzoek geeft inzicht in de financiële en competitieve proposities van gepersonaliseerd bedrukken.

Lees het volledige rapport: Ermittlung des Interesses von Endkunden an individualisierba ren Paketen im Online-Handel (Taal: Duits)

2018-01-23
IMCC Werkgroep “Voorraadbeheer en E-Commerce” komt tot drie onderzoeksthema’s
De kickoff: Met een groep van twintig supply chain professionals en experts werden de topics geclusterd, de onderzoeksthema’s bepaald en de vervolgstappen ingepland.

2018-01-21
Blog: Digitalisering toepassen in E-Logistics processen: vijf tips
Wat is de rol van digitalisering op E-logistics? Waar kan digitalisering helpen om het gehele proces sneller, efficiënter en beter te maken? Roy Lenders geeft vijf tipsvia Logistiek.nl.

2018-01-05
ShoppingTomorrow Expertgroep in het nieuws: https://twinklemagazine.nl/2018/01/kluisjeswanden_doorbraak_afhalen/index.xml
Al jarenlang wordt onbemande kluisjeswanden een gouden toekomst voorspeld. Handig toch, 24/7 afhalen? Toch komt die toekomst maar niet dichterbij.

2017-12-14
Paper: Invloed (van) op maat verpakken in transportnetwerken (Taal: Engels)
Artikel gericht op thema (2): Verpakken en Bedrukken op Maat, geschreven door Danny Jonker en Ken Zschocke.

2017-12-04
E-Global: De Achtergrond
Het E-Global project is gepresenteerd op het NWO-Congres door Kees Jan Roodbergen.

2017-12-04
ShoppingTomorrow Expertgroep in het nieuws: https://twinklemagazine.nl/2017/12/postnl-pakket-automaat/index.xml


2017-11-21
ShoppingTomorrow Expertgroep in het nieuws: https://twinklemagazine.nl/2017/11/e-commerce-voorspelling/index.xml

2017-11-14
ShoppingTomorrow Expertgroep – Folder: Hoe worden in 2022 e-commercepakketten vervoerd, afgeleverd en ontvangen?
De experts hebben vijf jaar in de toekomst gekeken. Hoe worden in 2022 onze e-commercepakketten vervoerd, afgeleverd en ontvangen? Om inzicht te krijgen in de verwachtingen voor de toekomst heeft de expertgroep een enquête uitgezet. De resultaten van de enquête zijn verwerkt in een folder en geven weer wat de verwachtingen zijn.

2017-10-25
Werkgroep E-commerce en Voorraadbeheer
IMCC roept een nieuwe werkgroep in het leven. Deze gaat in januari 2018 van start onder leiding van Harm Beerens.

2017-10-09
Retailers maken zich op voor tweede e-commercegolf
Het Retailcongres “It’s in the Mix” georganiseerd door IMCC heeft in oktober plaats gevonden. Harm Beerens heeft over deze dag een verslag geschreven.

2017-09-21
ShoppingTomorrow Expertgroep – Presentatie: The l(o)st Mile: Een van de laatste, maar ook moeilijkste hordes in e-commerce.
Presentatie over de last-mile van de bezorging van e-commerce bestellingen. Gepresenteerd door Stefan Vanluyten tijdens het Shopping Today Event.

2017-09-01
Afstudeeronderzoek: The added value of e-commerce and e-fulfilment platforms for Dutch e-tailers in Europe (Beschikbaar voor Consortiumpartners)
Thema: (6) Supply Netwerk Strategieën
Auteur: Kelly Verstegen

2017-09-01
Afstudeeronderzoek: Development of a decision model to enhance distribution strategies for Dutch multichannel cross-border retailers within Europe (Beschikbaar voor Consortiumpartners)
Thema: (6) Supply Netwerk Strategieën
Auteur: Mathijs Franssen

2017-07-10
Afstudeeronderzoek: On-hexagonal tilings in logistics (Beschikbaar voor Consortiumpartners)
Thema: (5) Last-Mile Distributie
Auteur: Dominique Munten

2017-07-01
Afstudeeronderzoek: A Two-Level Distribution System using Freight Bicycles: Mixed Integer Formulation and Cost Analysis (Beschikbaar voor Consortiumpartners)
Thema: (5) Last-Mile Distributie
Auteur: Nina Francke

2017-06-08
Omnichannel, enkele modellen gepresenteerd
Modellen voor Omnichannel. Gepresenteerd door Kees Jan Roodbergen op “De Nationale Voorraaddag 2017” georganiseerd door IMCC.

2017-05-08
Warehouse Logistiek: Het verleden, heden en de toekomst (Taal: Engels) (Beschikbaar voor Consortiumpartners)
Keynote Optimization Days (Montreal, Canada) door Kees Jan Roodbergen.

2017-03-01
ShoppingTomorrow Expertgroep Innovation & E-Fulfilment in het leven geroepen
Aan de hand van de centrale vraag “hoe ziet de e-fulfilment van de toekomst eruit en waar moet je morgen al mee aan de slag gaan”, heeft deze expertgroep naar verschillende onderwerpen uit het e-fulfilment programma van de Topsector Logistiek gekeken.


Laatst gewijzigd:05 februari 2018 11:44