Skip to ContentSkip to Navigation

Centre for Operational Excellence (COPE)

Faculteit Economie en Bedrijfskunde
Centre for Operational Excellence (COPE)ProjectenE-Global

E-Global bestanden

E-Global updates


2018-04-03
Afstudeeronderzoek: The Added Value of reinforcement learning in scheduling immediate orders (Taal: Engels)
Thema: Last-Mile Distributie
Auteur: Iris Meesters

2018-03-28
Presentatie: Wat het verleden ons leert van de toekomst (Beschikbaar voor Consortiumpartners)
Op het E-Delivery Congres beschrijft Kees Jan Roodbergen (Rijksuniversiteit Groningen) het patroon van de ontwikkeling van bedrijfstakken in het verleden “de industry-life-cycle”. Er wordt ingegaan op de vraag of ook de ontwikkeling van de e-commercemarkt zich naar dit patroon gaat schikken.

2018-03-23
Blog: Last-Mile problematiek vraag om een integrale aanpak
Wat verklaart het huidige belang van stadslogistiek en hoe kunnen we zorgen voor een duurzame stadslogistiek op lange termijn? Volgens Roy Lenders (Fontys Hogeschool Venlo) is de drie-eenheid “innovatie, samenwerking en regelgeving” de oplossing.

2018-03-15
Blog: E-Global - Logistiek is marketing
Nu de e-commercemarkt de startup fase ontgroeit, verhoogt de aandacht voor e-fulfilment. Een ontdekkingstocht is gaande om de geleverde service aan te sluiten bij de wensen van de consument. Anno 2018 is logistiek onderdeel van het marketingplan en bepaalt het mede de overlevingskans van webwinkels.
Lees ook de versie op EMERCE (2018-04-05) en DINALOG (2018-04-09)

2018-03-13
Spelers met veel winkels kunnen logistieke rol pakken
Consumenten houden de behoefte om producten te proberen, maar e-commerce wordt de dominante vorm van kopen. Door de groeiende populariteit van online winkelen, wordt het steeds moeilijker om winkels in stand te houden. “Daarvoor moet een beter businessmodel worden bedacht”, legt Kees Jan Roodbergen (Rijksuniversiteit Groningen) uit aan RetailTrends.

2018-03-07
Presentatie: De industry-life-cycle van de e-commercemarkt
De ‘industry-life-cycle’ beschrijft het patroon van de ontwikkeling van bedrijfstakken in het verleden. De grote vraag is natuurlijk of ook de ontwikkeling van de e-commercemarkt zich naar dit patroon gaat schikken. Kees Jan Roodbergen (Rijksuniversiteit Groningen) presenteert de verwachtingen en legt uit!

2018-03-07
Presentatie: Slimme en efficiënte logistiek voor 'first/last mile'
Tijdsverlies door congestie in de binnenstad wordt steeds groter. Zeker als de vervoerder maar een paar adressen te bezoeken heeft. Een stadshub kan dan uitkomst bieden. Birgit Hendriks (Goederenhubs Nederland) legt uit en presenteert op welke drie vlakken de stadshub een koppeling moet leggen.

2018-03-07
Presentatie: Livelabs voor mini-ondernemingen in e-commerce
“De economie vraagt om ondernemende werknemers en baanbrekende ondernemers”, vertelt Sander Hak (NV Industriebank LIOF) tijdens zijn presentatie over de oprichting van een live-lab voor startups in de e-commerce. Hij vertelt hoe jongeren hiermee hun ondernemende kant kunnen ontdekken en hun e-commerce talent kunnen ontplooien.

2018-03-07
Presentatie: Dynamische batchplanning in e-commerce magazijnen
In batchplanning wordt de vraag van meerdere klantorders gecombineerd tot één Pick-instructie. Jelmer van der Gaast (Rijksuniversiteit Groningen) presenteert zijn framework ontwikkelt voor het analyseren van dynamische batchplanning en toont resultaten.

2018-03-07
Presentatie: Van Pijplijn naar Platform: Hoe doe je dat?
Platformen zoals Bol.com, Zalando en Amazon zijn in opkomst. Iedereen kent ze wel, de websites waarop ook andere bedrijven hun producten kunnen verkopen aan consumenten. Maar hoe verandert een traditionele supply chain in een platform? Robert van Kalsbeek (The Next Practice) legt het uit.

2018-03-07
Presentatie: De impact van op-maat-verpakkingstechnologie op pakketnetwerken
Danny Jonker en Ken Zschocke (Fontys Hogeschool Venlo) presenteren de resultaten van hun onderzoek gericht op het volume van pakketten. Gemiddeld blijkt maar 39.4% van het volume van een pakket benut te zijn. Wat kan er in het netwerk bespaard worden als we op maat gemaakte pakketten gaan gebruiken?

2018-03-07
Presentatie: Artificial Intelligence en Supply Netwerk Strategieën
(Beschikbaar voor Consortiumpartners)
Mark Basten (Amway Supply Chain Solutions) presenteert hoe er geëxperimenteerd wordt met Artificial Intelligence oplossingen op het gebied van voorraadbeheer en vraagvoorspelling.

2018-03-06
Danny Jonker, geselecteerd om zijn onderzoek te presenteren tijdens het World Cargo Symposium in Dallas
Danny Jonker werkte de afgelopen maanden voor Fontys Hogeschool Venlo, binnen het E-Global project, aan het onderzoek ‘Verpakken op maat’. Hij is geselecteerd om op donderdag 15 maart in Dallas (VS) zijn afstudeeronderzoek te presenteren tijdens de World Cargo Symposium.

2018-02-26
E-Fulfilment in Beweging
Consumenten krijgen keuze uit meerdere aflevermogelijkheden en transporteurs bundelen goederenstromen. De wereld van e-fulfilment is volop in beweging. Roy Lenders (Fontys Hogeschool Venlo) en Nicol Saaltink (Rijksuniversiteit Groningen) vertellen aan het maandblad “ Elsevier” welke trends zij zien.

2018-02-26
Afstudeeronderzoek: Cross-channel integration: exploring which elements are relevant for collaboration between the franchisee and the franchisor (Taal: Engels - Beschikbaar voor Consortiumpartners).
Thema: Omni-Channel Logistiek
Auteur: Meike Mulder

2018-02-26
Werkgroep E-commerce buigt zich over forecasting bij promoties
Op 26 februari kwam de IMCC-werkgroep ‘voorraadbeheer in e-commerce’ voor de tweede keer bij elkaar. Doel van de bijeenkomst: uitdiepen van het thema ‘forecasting en het reageren op fluctuaties’. Lees hier het verslag geschreven door Harm Beerens (IMCC).

2018-02-19
Twinkle: Hoe ziet de e-fulfilment van de toekomst eruit?
Twinkle vat de uitkomsten van de ShoppingTomorrow expertgroep samen.

2018-02-01
ShoppingTomorrow Expertgroep 2018: Innovatie & Omnichannel E-Fulfilment
Dit voorjaar starten wij vanuit het E-Global Project via het ShoppingTomorrow platform met de expertgroep: “Innovatie & Omnichannel E-Fulfilment”. Aanmelden is nog mogelijk!

2018-01-31
Afstudeeronderzoek: Empirical study on cost components of E-com product returns in footwear industry (Taal: Engels - Beschikbaar voor Consortiumpartners).
Auteur: Xingni Chen

2018-01-31
Afstudeeronderzoek: Integrating deliveries to consumers and businesses and returns using microhubs in city distribution. A design science approach to create efficient and sustainable e-commerce logistics (Taal: Engels - Beschikbaar voor Consortiumpartners).
Thema: Last-Mile Distributie
Auteur: Anouk Oude Vrielink

2018-01-31
Omnichannel Logistiek: Kansen voor de fysieke winkel
Door de logistiek van online aankopen te faciliteren vanuit fysieke winkels creëer je niet alleen meerwaarde voor fysieke winkels, webwinkels en consumenten, maar ook voor de maatschappij en het milieu. De kracht van omnichannel wordt onderschat. Online aankopen faciliteren vanuit fysieke winkels heeft meerwaarde. Nicol Saaltink licht 5 kansen voor fysieke winkels toe op logistiek.nl

2018-01-31
Automatic recognition of product category based on product title
Bedrijven besteden veel tijd aan master data management. Het creëren van een nieuw product kost een bedrijf vaak wel 30 minuten of meer. In dit onderzoek is gekeken of het mogelijk is om Artificial Intelligence (AI) technologieën te gebruiken om dit proces te ondersteunen.        

2018-01-30
Logistiek is katalysator groei e-commerce        
Logistiek.nl is aanwezig bij de presentatie “Alles wordt anders in de e-commerce logistiek” en vat deze samen. Kees Jan Roodbergen liet tijdens een lezing op de Webwinkelvakdagen aan de hand van een industriële levenscyclus de verschillende fases zien………..”

2018-01-29
Afstudeeronderzoek: Integrating B2C Parcel Delivery with B2B City Distribution A design science approach (Taal: Engels - Beschikbaar voor Consortiumpartners)
Thema: Last-Mile Distributie
Auteur: Arie Bijl


2018-01-25
Alles wordt anders in de e-commerce logistiek

Tijdens deWebwinkel Vakdagen zijn de eindresultaten ShoppingTomorrow Expertgroep Innovatie & E-Fulfilment door Kees Jan Roodbergen gepresenteerd.
In deze presentatie laten we zien welke verschuivingen wij verwachten in het e-commerce landschap, met name toegespitst op de logistiek. Wat zijn historisch gezien goede strategieën in een markt die zo snel groeit als e-commerce nu groeit? Welke logistieke concepten verwachten we de komende jaren? En welke ontwikkelingen in afleveropties en de last-mile?

2018-01-24
ShoppingTomorrow Expertgroep – Bluepaper: Hoe ziet de e-fulfilment van de toekomst eruit? Over vervoer en ontvangst van e-commerce pakketten
Hoe worden e-commerce pakketten in de toekomst vervoerd, afgeleverd en ontvangen en wat gaat er eigenlijk gebeuren met de winkels in de binnenstad? De veranderingen in de e-commercemarkt doen grenzen vervagen. Veel nieuwe soorten partijen treden toe en de markt versnippert. Welke partijen gaan de concurrentiestrijd overleven, en als de online verkopen de offline verkopen gaan overtreffen, welke logistieke concepten zijn dan nog houdbaar? De groei van e-commerce beïnvloedt ook de beslissing van bedrijven om logistieke processen wel of niet uit te besteden. Wie gaat met wie samenwerken, en in welke samenwerkingsvorm? Gedreven door deze vragen zijn wij als expertgroep aan de slag gegaan om de toekomst van de e-fulfilment in kaart te brengen.

De Bluepaper is ook onderdeel van het ShoppingTomorrow boek:Verander Vandaag


2018-01-24
Samenvattende Presentatie: Marketing Onderzoek "Bedrukken op Maat" (Taal: Engels)
Een analyse van consumentenbevindingen omtrent bedrukte pakketten. Welke voorkeuren hebben consumenten? Dit onderzoek geeft inzicht in de financiële en competitieve proposities van gepersonaliseerd bedrukken.

Lees het volledige rapport: Ermittlung des Interesses von Endkunden an individualisierba ren Paketen im Online-Handel (Taal: Duits)

2018-01-23
IMCC Werkgroep “Voorraadbeheer en E-Commerce” komt tot drie onderzoeksthema’s
De kickoff: Met een groep van twintig supply chain professionals en experts werden de topics geclusterd, de onderzoeksthema’s bepaald en de vervolgstappen ingepland.

2018-01-21
Blog: Digitalisering toepassen in E-Logistics processen: vijf tips
Wat is de rol van digitalisering op E-logistics? Waar kan digitalisering helpen om het gehele proces sneller, efficiënter en beter te maken? Roy Lenders geeft vijf tipsvia Logistiek.nl.

2018-01-05
ShoppingTomorrow Expertgroep in het nieuws: https://twinklemagazine.nl/2018/01/kluisjeswanden_doorbraak_afhalen/index.xml
Al jarenlang wordt onbemande kluisjeswanden een gouden toekomst voorspeld. Handig toch, 24/7 afhalen? Toch komt die toekomst maar niet dichterbij.

2017-12-14
Paper: Invloed (van) op maat verpakken in transportnetwerken (Taal: Engels)
Artikel gericht op thema (2): Verpakken en Bedrukken op Maat, geschreven door Danny Jonker en Ken Zschocke.

2017-12-04
E-Global: De Achtergrond
Het E-Global project is gepresenteerd op het NWO-Congres door Kees Jan Roodbergen.

2017-12-04
ShoppingTomorrow Expertgroep in het nieuws: https://twinklemagazine.nl/2017/12/postnl-pakket-automaat/index.xml


2017-11-21
ShoppingTomorrow Expertgroep in het nieuws: https://twinklemagazine.nl/2017/11/e-commerce-voorspelling/index.xml

2017-11-14
ShoppingTomorrow Expertgroep – Folder: Hoe worden in 2022 e-commercepakketten vervoerd, afgeleverd en ontvangen?
De experts hebben vijf jaar in de toekomst gekeken. Hoe worden in 2022 onze e-commercepakketten vervoerd, afgeleverd en ontvangen? Om inzicht te krijgen in de verwachtingen voor de toekomst heeft de expertgroep een enquête uitgezet. De resultaten van de enquête zijn verwerkt in een folder en geven weer wat de verwachtingen zijn.

2017-10-25
Werkgroep E-commerce en Voorraadbeheer
IMCC roept een nieuwe werkgroep in het leven. Deze gaat in januari 2018 van start onder leiding van Harm Beerens.

2017-10-09
Retailers maken zich op voor tweede e-commercegolf
Het Retailcongres “It’s in the Mix” georganiseerd door IMCC heeft in oktober plaats gevonden. Harm Beerens heeft over deze dag een verslag geschreven.

2017-09-21
ShoppingTomorrow Expertgroep – Presentatie: The l(o)st Mile: Een van de laatste, maar ook moeilijkste hordes in e-commerce.
Presentatie over de last-mile van de bezorging van e-commerce bestellingen. Gepresenteerd door Stefan Vanluyten tijdens het Shopping Today Event.

2017-09-01
Afstudeeronderzoek: The added value of e-commerce and e-fulfilment platforms for Dutch e-tailers in Europe (Beschikbaar voor Consortiumpartners)
Thema: (6) Supply Netwerk Strategieën
Auteur: Kelly Verstegen

2017-09-01
Afstudeeronderzoek: Development of a decision model to enhance distribution strategies for Dutch multichannel cross-border retailers within Europe (Beschikbaar voor Consortiumpartners)
Thema: (6) Supply Netwerk Strategieën
Auteur: Mathijs Franssen

2017-07-10
Afstudeeronderzoek: On-hexagonal tilings in logistics (Beschikbaar voor Consortiumpartners)
Thema: (5) Last-Mile Distributie
Auteur: Dominique Munten

2017-07-01
Afstudeeronderzoek: A Two-Level Distribution System using Freight Bicycles: Mixed Integer Formulation and Cost Analysis (Beschikbaar voor Consortiumpartners)
Thema: (5) Last-Mile Distributie
Auteur: Nina Francke

2017-06-08
Omnichannel, enkele modellen gepresenteerd
Modellen voor Omnichannel. Gepresenteerd door Kees Jan Roodbergen op “De Nationale Voorraaddag 2017” georganiseerd door IMCC.

2017-05-08
Warehouse Logistiek: Het verleden, heden en de toekomst (Taal: Engels) (Beschikbaar voor Consortiumpartners)
Keynote Optimization Days (Montreal, Canada) door Kees Jan Roodbergen.

2017-03-01
ShoppingTomorrow Expertgroep Innovation & E-Fulfilment in het leven geroepen
Aan de hand van de centrale vraag “hoe ziet de e-fulfilment van de toekomst eruit en waar moet je morgen al mee aan de slag gaan”, heeft deze expertgroep naar verschillende onderwerpen uit het e-fulfilment programma van de Topsector Logistiek gekeken.


Laatst gewijzigd:04 mei 2018 13:24