Skip to ContentSkip to Navigation

Centre for Operational Excellence (COPE)

Faculteit Economie en Bedrijfskunde
Centre for Operational Excellence (COPE)Activiteiten

Workshops

Als expertisecentrum COPE organiseren wij regelmatig workshops, waarin logistieke en operationele onderwerpen centraal staan. Zo organiseren wij twee keer per jaar onze ‘Lean workshop’ voor een brede doelgroep. Andere mogelijke onderwerpen voor workshops zijn: voorraadbeheer, e-commerce logistiek, productieplanning, lean productie, onderhoudsplanning en supply chain management.

Wij bieden zowel in-company workshops als on-campus workshops. COPEPremium en COPEResearch leden komen in aanmerking voor een in-company workshop. Neem contact met ons op voor meer informatie.


COPE Lean workshops

De Lean workshop wordt al ruim 10 jaar aangeboden door de Rijksuniversiteit Groningen en is daarmee de meest langstlopende en succesvolle workshop van COPE. In 2016 wordt deze workshop voor het eerst aangeboden in samenwerking met het Lean Innovation Network.

Deze workshop is bedoeld voor directies, managers en teamleiders uit het bedrijfsleven en geeft inzicht in de belangrijkste concepten en ideeën van LEAN. Veel COPE leden laten hun nieuwe medewerkers deze workshop volgen, zodat zij snel vertrouwd raken met Lean en daardoor bedrijfsprocessen sneller effectief kunnen verbeteren.

De kosten voor deelname bedragen €795 per persoon. Bedrijven die lid zijn van COPE krijgen 50% korting en zullen daarnaast bij overtekening voorrang krijgen op niet-leden.

Programma van de COPE Lean workshop
Dag.1

Waarom Lean en wat is er nog meer aan de hand? Waarom is het werken aan lean en smart organisaties in de huidige tijd zo belangrijk? Wat is de relatie tussen Lean, Smart Industry, Duurzaamheid en de circulaire economie?

Wat is Lean? Lean Filosofie, Lean Principes en dilemma's. Wat betekent Lean en welke dilemma's komen organisaties in de praktijk tegen bij het lean maken van processen?

De lessen van vele organisaties in 12 jaar Lean Innovation Network. Het Lean Innovation Network bestaat al sinds 2005. In de loop der jaren zijn er binnen het netwerk belangrijke lessen geleerd. Vele organisaties geven achteraf toe de verkeerde aanpak te hebben gekozen. Ook al kiest elke organisatie voor een eigen pad, en dat moet ook, toch zijn er zeker wel duidelijke succesfactoren aan te wijzen m.b.t. succesvol veranderen. U kunt met deze lessen jaren tijd en heel veel geld besparen.

Dag.2

Value Stream Mapping (VSM) Hoe maak je een Value Stream Map? Er wordt aan de hand van een gestileerde praktijksituatie geoefend met deze techniek.

Continu Verbeteren in de praktijk. In dit deel van de workshop wordt elke deelnemer werknemer van een koekjesfabriek. Uitgangspunt is de wil om continu te verbeteren. Er zullen een aantal belangrijke lean tools aan de orde komen zoals het toepassen van VSM/D (Value Stream Mapping en Value Stream Design), keuze van verbeteractiviteiten, A3 denken en organisatie van Kaizen events.

Dag.3

Bedrijfsbezoek (optioneel)

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van onze workshops en andere activiteiten? Meld u aan voor onze nieuwsbrief via het inschrijfformulier.

Laatst gewijzigd:21 augustus 2018 14:12
printView this page in: English