Skip to ContentSkip to Navigation

Language Centre

Express yourself <> understand the world
Language CentreLanguage courses

Talen

Taalcursussen van het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) geeft taalcursussen in allerlei talen en aan vele soorten klanten: studenten, medewerkers, bedrijven, overheidsinstellingen en alle andere geïnteresseerden. Op maat of een standaardcursus uit ons open aanbod, in een groep of individueel. Het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) biedt taalcursussen Arabisch , Bahasa Indonesia, Chinees, Duits, Engels, Frans, Fries, Hebreeuws, Italiaans, Japans, Nederlands, Portugees, Russisch en Spaans.


Cursus op maat

Als u zelf de cursusperiode, dagen, intensiteit en tijden wilt bepalen, dan kunt u een offerte aanvragen voor een individuele of groepscursus op maat. De offerte wordt opgesteld na een intakegesprek met een docent.

Intensieve 5-daagse taalcursus
Het Talencentrum biedt ook speciale intensieve 5-daagse taaltrainingen in het Duits, Engels, Nederlands en Spaans.

Standaardcursus / workshops (open aanbod)

Via het menu vindt u de talen waarvoor wij standaard groepstrainingen organiseren (open aanbod).

Bij de groepstrainingen uit ons open aanbod bepaalt het Talencentrum de cursusperiode, lesdag, lestijd en locatie.

  • In een groepstraining zitten (ongeveer) 16 cursisten.
  • Een lesuur duurt 50 minuten (exclusief pauze). Er is geen academisch kwartiertje: alle colleges en cursussen beginnen universiteitsbreed op het hele uur.
  • De nadruk in de cursus ligt op spreken en verstaan van de taal. In bepaalde cursussen wordt daarnaast ook enige aandacht besteed aan schrijven en lezen.
  • De cursussen van het Talencentrum zijn bedoeld voor cursisten met een hogere opleiding en hebben een hoog tempo. Weet u niet zeker of onze cursussen geschikt zijn voor u? Bezoek dan ons spreekuur.
  • Meer informatie over de organisatie van onze standaardcursussen.
  • Lees meer over inschrijven in een standaard taalcursus.

Communicatietrainingen

Naast onze taalcursussen organiseren we workshops en trainingen in academische , interculturele en zakelijke communicatievaardigheden : standaard en op maat, individueel en in groepen.

U kunt bijvoorbeeld denken aan een training in interculturele effectiviteit, of een cursus waarbij u leert vergaderen in het Spaans, presenteren in het Nederlands, notuleren in het Engels of onderhandelen in het Duits.


Online zelfstudie: Rosetta Stone

Wilt u graag zelfstandig een taal leren op momenten die u zelf kiest? Dan sluiten onze zelfstudiefaciliteiten het best bij uw wensen aan. Ga naar onze pagina over Rosetta Stone: Online zelfstudie.


Kunt u de gewenste taal of cursus niet vinden?

Vraag naar de mogelijkheden


Laatst gewijzigd:24 september 2019 12:20
printView this page in: English