Skip to ContentSkip to Navigation

Centre of expertise In the LEAD

Faculty of Economics and Business
In the LEAD

Geavanceerd onderzoek naar de effectiviteit van leiderschap

Leiderschap is cruciaal voor het functioneren van zowel organisaties als de samenleving. Als expertisecentrum In the LEAD (Leadership, Evidence, Advice & Data) bieden wij 1) state of the art onderzoek voor organisaties over de effectiviteit van leiderschap en 2) advies op maat, colleges en lezingen voor organisaties en professionals.

Het is onze missie om organisaties en strategische leiders middels wetenschappelijk onderzoek en onderwijs te ondersteunen bij het maken van doeltreffende keuzes, waarbij de context van organisaties en leiders nadrukkelijk centraal staat. Wij verweven hiervoor de inzichten van onze economen, leiderschaps- en managementwetenschappers en leveren helder, op onderzoek gebaseerd advies. Lees meer over onze missie en visie of download de In the LEAD brochure.

Blog

Janka Stoker: eerlijk over leiderschap
Datum:05 september 2019

Janka, hoogleraar leiderschap en organisatieverandering, deelt haar beste inzichten en adviezen op het gebied van leidinggeven in de Ben Tiggelaar podcast 'Janka Stoker: eerlijk over leiderschap'. Nuchter, glashelder en bovendien zeer toepasbaar. 

De politiek moet vooral niet sturen op studiekeuze
Datum:02 september 2019

Bij zijn ‘optreden’ onlangs op het Lowlands festival adviseerde premier Mark Rutte zijn jonge toehoorders vooral een studie te kiezen die ze leuk vinden. Zo heeft hij zelf geschiedenis gestudeerd, niet omdat hem dat de kortste weg naar een goede baan of het...

Dit is de toekomst: Vrouwen aan de macht?
Datum:22 juli 2019

Hoe ziet de toekomst eruit? Daar kan fictie veel over vertellen. Nederlandse auteurs spreken met wetenschappers en schrijven naar aanleiding daarvan een kort verhaal. In aflevering 2 van Dit is de toekomst: Jan Terlouw, die sprak met Janka Stoker.  

Agenda

Alle evenementen

Janka Stoker

Harry Garretsen

Goede leiders zweven niet

Onze samenwerkingspartners

Expertisecentrum In the LEAD
Samenwerkingsinstituten
printView this page in: English