Skip to ContentSkip to Navigation

Aletta Jacobs School of Public Health

Together for more healthy years
Aletta Jacobs School of Public Health

Denken om te doen – Samen voor meer gezonde jaren!

De Aletta Jacobs School of Public Health – een samenwerkingsverband tussen de Rijksuniversiteit Groningen, het UMCG en de Hanzehogeschool Groningen – is de trotse vaandeldrager van healthy ageing in Noord-Nederland. Geworteld in fundamenteel onderzoek dragen we onze kennis en expertise actief over door middel van onderwijs, advies en integrale samenwerkingen.

Ongehinderd door dagelijkse debatten kan iedereen in Noord-Nederland die dat wil, bijdragen aan een gezondere wereld, samen met ons. We opereren zowel lokaal als regionaal, maar het genereren van wereldwijde impact is onze ultieme ambitie.

Participatie

Kun je – en wil je – actief bijdragen aan de verwezenlijking van onze droom? Wil je je specifieke kennis en kunde in zetten voor de Aletta Jacobs School of Public Health?

Neem contact met ons op via aletta@rug.nl of 050 363 2764. Dan gaan we praten.

Persoonlijke Aletta verhalen:

Elena Agachi
Femke Abma
Henk Meines
Hermien Dijk
Cor Wagenaar
Marieke van Dijk
Corinna Glasner
Drewes Wildeman
Lucía Berro Pizzarossa

Nieuws

Studenten aan de slag met complexe Healthy Ageing vraagstukken
Datum:06 september 2019

Studenten van verschillende Bacheloropleidingen zijn deze week gestart met de nieuwe Minor ‘More Healthy Y‚Äčears’ van de Aletta Jacobs School of Public Health. Het komende semester gaan ze in multidisciplinaire teams aan de slag met complexe vraagstukken op...

Successful visit of the students of the AJSPH Summer School to the University of Oldenburg
Datum:26 augustus 2019

On Friday 23 August the students of the Aletta Summer School 'Data-Driven Prevention Policy in Public Health' visited the University of Oldenburg. Below you can find a brief review of the day (in German). 

"Recht in tijden van chronische ziekten", oratie van Aletta coördinator Brigit Toebes
Datum:21 juni 2019

Chronische ziekten als kanker, diabetes en hart- en vaatziekten vormen de belangrijkste volksgezondheids-uitdaging van onze tijd. Vier gedragsrisico’s liggen aan de wortel van deze ziekten: roken, schadelijk alcoholgebruik, ongezond voedsel en gebrek aan beweging...

Agenda

printView this page in: English