Skip to ContentSkip to Navigation
Aletta Jacobs School of Public Health
Together for more healthy years
Aletta Jacobs School of Public Health Public Engagement

Public Engagement

De Aletta Jacobs School of Public Health zet zich in om betekenisvolle interactie te organiseren tussen Aletta-wetenschappers en andere Noorderlingen over publieke gezondheid. Dat doen we door - samen met partners zoals HANNN, Forum Groningen en Noordelijke gemeenten - toegankelijke, interactieve activiteiten te organiseren waar het publiek en onderzoekers elkaar ontmoeten. Van debat en talkshow tot escaperoom en tentoonstelling, onze activiteiten informeren, verrassen, verbazen, vermaken, zetten aan tot nadenken en liefst ook tot actie.

Aan de ene kant krijgen wetenschappers, door het publiek te betrekken bij hun onderzoek, meer inzicht in wat er speelt in de regio op het gebied van publieke gezondheid. Samen met de bezoekers van de activiteiten, kunnen ze hun onderzoeksvragen scherper formuleren en uiteindelijk meer impact hebben met hun resultaten. Aan de andere kant krijgt het publiek meer inzicht in de acties die écht helpen om zijn eigen gezondheid en die van anderen te verbeteren.

Met ons public engagementprogramma willen we de impact van wetenschap over publieke gezondheid vergroten en bijdragen aan meer gezonde jaren voor alle inwoners van Noord-Nederland.

Agnes Schilder op Noorderzon Groningen, 2019
Agnes Schilder op Noorderzon Groningen, 2019
Laatst gewijzigd:15 juli 2021 16:41