Skip to ContentSkip to Navigation
Centre for Operational Excellence (COPE)
Faculty of Economics and Business
Centre for Operational Excellence (COPE) Activities Congres 2013

Presentaties ochtendprogramma

Keynote: De klant bepaalt de processen (Andries van Daalen - Wehkamp.nl)

Inhoud: Andries van Daalen heeft een duidelijke visie op het ontwerp en de organisatie van e-commercebedrijven. De processen moeten natuurlijk goed worden georganiseerd, maar daarbij moet vooral de klant altijd in gedachten worden gehouden. De operationele overwegingen mogen dus nooit een leidende invloed krijgen op de klantbeleving. Van Daalen put in deze lezing onder meer uit zijn ruime ervaring bij wehkamp.nl, een grote speler op de Nederlandse markt die hoog scoort bij haar klanten waar het gaat om klanttevredenheid in relatie tot haar services.


Kort CV: Andries van Daalen is programma directeur RFS Holland Holding BV (wehkamp.nl , Create2Fit, Fonq.nl, Lacent). Daarvoor was hij sinds 2001 directeur Operations bij wehkamp.nl. Van Daalen is tevens lid van de Raad van Advies van de Masteropleiding Supply Chain Management aan de Rijksuniversiteit Groningen.


Keynote: Van Concept tot Cash (Hessel Visser - Cologic)

Inhoud: Hessel Visser is gepokt en gemazeld in de productiewereld. Hij was, bij de F16-productie van Fokker, al bezig met LEAN toen het nog niet zo genoemd werd. Dit onderwerp werd verder doorgezet bij Enraf-Nonius, waar al midden jaren tachtig het klantenorderontkoppelpunt (KOOP) werd ingevoerd en one piece flow plaats vond. Deze onderwerpen heeft hij verder bij diverse ondernemingen zoals Holmatro, Moba en Unitron succesvol weten om te helpen zetten in transformaties van de productieprocessen. Dit alles gebeurde vanuit het Integraal Logistiek Concept dat hij samen met prof. dr. A.R. van Goor heeft ontwikkeld. Daarnaast is Hessel een fervent aanhanger van verbeterprocessen, zoals Kaizen. LEAN, Agility, Six Sigma en TOC. Hij geeft daar een eigen invulling aan passend bij de Nederlandse cultuur. Aan de hand van recente toepassingen zal Hessel ons meenemen van Concept tot Cash. Hij geeft een aantal tips en lessen voor ondernemend Nederland.


Kort CV spreker: Hessel Visser (1950) opleiding WTB TU Delft, Fokker (8 jaar logistiek), Enraf-Nonius (4 jaar SCM), Hogeschool Rotterdam (16 jaar), Cologic (8 jaar) is samen met prof. dr. A.R. van Goor auteur van diverse succesvolle uitgaven. Hij richt zich in zijn consultancywerk op verbeterprocessen met behulp van Kaizen, Lean, Agile, Six Sigma en TOC. Hessel is tevens mastertrainer Lean bij het LEArN institute van Nyenrode en McKinsey. Daarnaast doceert hij bij diverse opleidingen.

Laatst gewijzigd:26 oktober 2016 15:12