Skip to ContentSkip to Navigation
Aletta Jacobs School of Public Health
Together for more healthy years
Aletta Jacobs School of Public Health

Jouw onderzoek dichter bij de mensen - European Researchers' Night en Zpannend Zernike

15 april 2024

De herfstweken vol wetenschapsactiviteiten voor de inwoners van Groningen en daarbuiten vinden ook dit jaar weer plaats!

We trappen af met het European Researchers' Night wetenschapsfestival in Forum Groningen, gevolgd door een nieuwe reeks publieksactiviteiten tijdens de 'Week of Connections', beide georganiseerd door de RUG Schools for Science and Society. We sluiten af met het Zpannend Zernike wetenschapsfestival voor kinderen, in het landelijke Weekend van de Wetenschap.

Deze Groningse evenementen bereikten vorig jaar in totaal 22.000 bezoekers die de kans kregen om wetenschappelijke experimenten te doen, demonstraties te zien van nieuwe onderzoeksresultaten, te leren over wetenschap en ethiek, en veel plezier te hebben!

Doe mee en verbindt wetenschap en publiek

Doe je dit jaar (weer) mee met een experiment, minilezing, installatie, workshop, debat, wetenschapsvoorstelling of iets anders? Meld je dan vóór 31 mei 2024 online aan. Voor onderzoekers zijn deze evenementen ook een prachtige gelegenheid om gegevens te verzamelen of deelnemers te werven voor een onderzoeksproject.

Moet je nog een activiteit ontwikkelen, maar wil je wel meedoen? Schrijf je dan nu in en wij zullen je ondersteunen bij het maken van een activiteit die toegankelijk is voor het publiek. Als je vragen hebt, neem dan contact op met info@zpannendzernike.nl.

Doe mee om wetenschap dichter bij de mensen in het noorden te brengen en voel je vrij om deze oproep te delen met je collega's.

ERN 2024
ERN 2024

* De Schools voor Wetenschap & Samenleving willen een plek bieden waar verschillende academische disciplines elkaar ontmoeten en hun krachten bundelen om complexe maatschappelijke vragen aan te pakken en zo maatschappelijke impact te vergroten: Aletta Jacobs School of Public Health, Jantina Tammes School of Digital Society, Technology and AI, Rudolph Agricola School voor Duurzame Ontwikkeling en Wubbo Ockels School voor Energie en Klimaat.

Zpannend Zernike is een initiatief van de Rijksuniversiteit Groningen, het UMCG, Hanzehogeschool Groningen, EnTranCe en de Jonge Onderzoekers, SRON, TNO, en meer.

European Researchers’ Night wordt mede gefinancierd door de Europese Commissie onder het ‘Horizon Europe - Research and Innovation’ programma, grant No. 101162172.

Laatst gewijzigd:26 april 2024 12:58
View this page in: English

Meer nieuws

  • 29 april 2024

    Sensor met gevoel

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 02 april 2024

    Vliegen op houtstof

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...