Skip to ContentSkip to Navigation
Centrale Medische Bibliotheek
UMCG
Centrale Medische Bibliotheek Nieuws

Pure: update & nieuwsberichten meer geautomatiseerd

09 november 2020
Pure

Pure update

Op 28 oktober jl. heeft er een update van Pure, het onderzoeksinformatie systeem van de RuG en UMCG plaatsgevonden.
Dit is er nu anders:

Nieuwsberichten meer geautomatiseerd

- Nieuwsberichten ná 1 november 2020 gerelateerd aan UMCG- en RuG onderzoekers worden vanaf die datum automatisch in Pure geïmporteerd.
Na een controle van de data, zal het aan het profiel van de onderzoeker worden toegevoegd. Op deze manier zal het bijhouden en updaten van het onderzoeksprofiel eenvoudiger worden.

Voor extra info: pure umcg.nl

- De overzichtspagina van onderzoekers in Pure zelf, heeft een nieuwe opmaak. Deze pagina is alleen voor de onderzoeker zelf zichtbaar. De bibliometrische cijfers die getoond worden zijn helaas uitsluitend berekend voor output in Pure dat ook een zogenaamd PlumX record heeft.
De getoonde h-index en citaties zijn dus niet representatief, en zijn ook afhankelijk van de volledigheid van uw publicaties in Pure. Er wordt gekeken naar de opties om dat te verbeteren.

De CMB kan op aanvraag citatie-analyses uitvoeren gebaseerd op al uw publicaties.

Orcid & uw Pure account

Het is sinds kort mogelijk om de research output in Pure te synchroniseren naar uw ORCID pagina. Om dit te doen moet u er voor zorgen dat uw ORCID in Pure geregistreerd staat en dat u Pure toestemming geeft voor het exporteren en synchroniseren. Dit kunt u in Pure doen onder 'Edit Profile'.
Ook is het mogelijk om research output op uw ORCID pagina te importeren naar Pure.

Voor extra info of hulp: orcid@umcg.nl

Workshop Pure

De eerstvolgende Pure workshop (webinar) is op 24 november.

Support en info: pure umcg.nl

Laatst gewijzigd:30 april 2021 17:02
View this page in: English

Meer nieuws

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 02 april 2024

    Vliegen op houtstof

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...