Skip to ContentSkip to Navigation
Expertisecentrum HRM&OBOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Expertisecentrum HRM&OB

Faculteit Economie en Bedrijfskunde
Expertisecentrum Human Resource Management & Organisational BehaviourProjectenUsing CreativityKennismaken?

MKB Businessevent Rijksuniversiteit Groningen

Wanneer:do 16-11-2017 14:30 - 19:00
Waar:Duisenberggebouw, Zernike Campus

De wetenschap en het bedrijfsleven kunnen veel van elkaar kunnen leren. Om aan dit leerproces bij te dragen, zullen Prof. dr. Bernard Nijstad en dr. Bart Verwaeren op deze middag wetenschappelijk onderbouwde inzichten over de thema’s creativiteit en innovatie met u delen.

De mythes rondom creativiteit

In 2008 verscheen het boek ‘Oh wat zijn we creatief’. Dit boek is gebaseerd op lezersonderzoek bij het Financieel Dagblad, en aan de lezers werd gevraagd wat hun creativiteit het best stimuleert. De

top vijf was: (1) uitdaging van complexe vraagstukken,(2) Samenwerken met een team,(3) Vrijheid, (4)openheid van geest, en (5) geestelijke rust en ontspanning.

Twee van deze ‘stimulatoren’ zijn twijfelachtig, één is aantoonbaar onjuist. Weet u welke? Op de MKB dag van de RUG hoort u het antwoord!

De balans vinden tussen exploreren en exploiteren

"Should I stay or should I go"? The Clash vroeg het zich al af en eigenlijk is het iets wat  mensen op het werk zich de hele tijd afvragen, bewust of onbewust: Doe ik meer van hetzelfde of probeer ik wat nieuws? Ga ik onze bestaande klanten verder uitbouwen of ga ik op zoek naar nieuwe soorten klanten? Gaan we volop inzetten op het exploiteren van ons huidig product of gaan we exploreren en investeren in iets nieuws. Of nog: Gaan we Nokia achterna of toch eerder Apple. In deze workshop gaan we bekijken wat de natuurlijke beslissingspatronen van mensen zijn en hoe leiderschap, incentives, en andere organisatiekenmerken deze kunnen beïnvloeden en helpen een goede balans tussen exploreren en exploiteren te vinden.