Skip to ContentSkip to Navigation
Centrale Medische Bibliotheek
UMCG
Centrale Medische Bibliotheek Nieuws

Problemen met Refworks

17 december 2021

Refworks heeft een update uitgebracht voor de Word plug-in die er voor zorgt dat alle vorige versies van “Write-n-Cite” in Word niet langer werken. In het UMCG is deze nieuwste versie nog niet geïnstalleerd en dit zorgt er voor dat Refworks op het moment niet gebruikt kan worden in Word. We hebben de update met spoed aangevraagd en hopen het probleem snel te verhelpen.

Let op: Als je met een ander programma dan Refworks’ ‘Write-n-Cite’ verder gaat, dan moet je alle referenties opnieuw plaatsen omdat elke referentie manager zijn eigen veldcodes gebruikt.

Alternatieven zijn:

1. Installeer Write-n-Cite op je eigen computer thuis. Dit is te downloaden vanaf https://refworks.com (legacy versie) of https://refworks.proquest.com/ onder “tools”

2. Op een Windows10 UMCG computer kun je onder “Invoegen > Invoegtoepassingen downloaden” zoeken naar de Refworks Citation Manager en die direct toevoegen aan Word.

3. Stap over naar EndNote. EndNote is ook een referentie manager, maar deze gebruikt zijn eigen app en slaat referenties ook lokaal op. Hierdoor is EndNote op het UMCG netwerk veel stabieler dan Refworks.

a. De referenties van Refworks zijn relatief eenvoudig over te zetten naar EndNote. Maar de al geplaatst referenties in de tekst met Refworks zullen opnieuw geplaatst moeten worden met EndNote.

b. Neem contact op met refman@umcg.nl als je wil overstappen naar EndNote.

Voor vragen of ondersteuning kun je een mail sturen naar de Centrale Medische Bibliotheek op refman umcg.nl

Laatst gewijzigd:17 december 2021 16:17
View this page in: English

Meer nieuws

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...

  • 04 maart 2024

    Een plantaardige sensor

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 11 december 2023

    Join the 'Language and AI' community

    As a part of the Jantina Tammes School, the 'Language and AI' theme is an interdisciplinary initiative that aims to encourage collaboration among academics, PhD candidates, students, and industry representatives who share a keen interest in the...