Skip to ContentSkip to Navigation
Aletta Jacobs School of Public Health
Together for more healthy years
Aletta Jacobs School of Public Health

Publiekslezing: Gezonde ruimte - Marieke Zwaving en Jeannette Nijkamp

Wanneer:wo 06-10-2021 16:30 - 18:00
Waar:Pathé Bioscoop Groningen, Zaal 4
f

Er bestaan grote gezondheidsverschillen tussen groepen stadsbewoners, zowel in Groningen als in andere steden. De fysieke leefomgeving kan een belangrijke bijdrage leveren aan een gezondere leefstijl en een betere gezondheid en daarmee aan het verkleinen van gezondheidsverschillen. Veel mensen met een slechtere gezondheid wonen echter in een wijk waar de leefomgeving van mindere kwaliteit is. Hier is dus veel ruimte voor verbetering.

Naast de inspanningen van de gemeente kunnen ook initiatieven van particulieren een belangrijke bijdrage leveren aan een gezondere leefomgeving. Deze particulieren moeten dan echter wel de ruimte krijgen om hun ideeën te realiseren.

In deze publiekslezing nemen Marieke Zwaving en Jeannette Nijkamp je mee langs een aantal inspirerende voorbeelden die bijdragen aan een gezondere leefomgeving.

Sprekers:

Marieke Zwaving is Concernadviseur strategie van de gemeente Groningen en Programmamanager Groningen Gezond. Jeannette Nijkamp is lector Gezonde Stad binnen Kenniscentrum NoorderRuimte . Zij onderzoekt hoe de stedelijke fysieke leefomgeving zodanig kan worden ontworpen en ingericht dat deze bijdraagt aan een betere gezondheid van de gebruikers en gezond gedrag stimuleert.

Deze publiekslezing is onderdeel van de Week voor Meer Gezonde Jaren, van 1 tot 10 oktober 2021. Kijk hier voor alle activiteiten van de week.

Bekijk ook de andere twee publiekslezingen:

  • 4 oktober: Psychische problemen bij jongeren en hoe we die kunnen voorkomen -  Frederike Jörg en Suzanne Kroon

  • 5 oktober: Kwetsbaarheid, zingeving en veerkracht in gezinnen - Susan Ketner en Hanneke Muthert

  • 7 oktober: Veerkracht in de topsport - Ruud den Hartigh en Wouter Frencken