Skip to ContentSkip to Navigation
Aletta Jacobs School of Public Health
Together for more healthy years
Aletta Jacobs School of Public Health

Publiekslezing: Psychische problemen bij jongeren en hoe we die kunnen voorkomen - Frederike Jörg en Suzanne Kroon

Wanneer:ma 04-10-2021 16:30 - 18:00
Waar:Pathé Bioscoop Groningen, Zaal 4
Pathe

De Nederlandse jeugd behoort tot de gelukkigste van de wereld. Tegelijkertijd maken veel kinderen in Nederland gebruik van jeugdzorg, waarbij de provincie Groningen de kroon spant. Wie zijn de jongeren die gebruik maken van de jeugdzorg? Wat zijn risicofactoren voor het ontwikkelen van psychische problemen en hoe kun je ervoor zorgen dat je mentaal gezond blijft? In deze lezing vertellen we wat we weten uit onderzoek over waarom de ene jongere wel en de andere geen psychische problemen ontwikkelt. Ook komen jongeren zelf aan het woord over hun strubbelingen in het leven en wat hen helpt om daarmee om te gaan. Tenslotte lichten we enkele projecten toe waarin het voorkómen van psychische problemen bij jongeren centraal staat.

Sprekers:

Suzanne Kroon is promovendus bij het Rob Giel Onderzoekcentrum (UMCG). Daarnaast werkt zij als beleidsadviseur binnen het programmateam Beschermd Wonen en Opvang van alle Groninger gemeenten. Frederike Jörg is senior onderzoeker bij het Universitair Centrum Psychiatrie van het UMCG en leidt diverse (onderzoeks)projecten die als doel hebben psychische problemen bij jongeren te voorkomen.

Deze publiekslezing is onderdeel van de Week voor Meer Gezonde Jaren, van 1 tot 10 oktober 2021. Kijk hier voor alle activiteiten van de week.

Bekijk ook de andere twee publiekslezingen:

  • 5 oktober: Kwetsbaarheid, zingeving en veerkracht in gezinnen - Susan Ketner en Hanneke Muthert

  • 6 oktober: Gezonde ruimte - Marieke Zwaving en Jeannette Nijkamp

  • 7 oktober: Veerkracht in de topsport - Ruud den Hartigh en Wouter Frencken