Skip to ContentSkip to Navigation
Aletta Jacobs School of Public Health
Together for more healthy years
Aletta Jacobs School of Public Health

GEANNULEERD - Publiekslezing Simone Caljouw en Mark Mobach - The end of Sitting

Wanneer:di 06-10-2020 16:30 - 18:00
Waar:Pathé bioscoop Groningen
pathe

Lezing door Simone Caljouw, universitair docent Faculteit Medische Wetenschappen RUG/UMCG en Mark Mobach, lector Facility Management leading lector van het Kenniscentrum NoorderRuimte en winnaar Deltapremie 2019 Hanzehogeschool Groningen.

Bio Simone Caljouw
dr. Simone Caljouw is bewegingswetenschapper en sinds 2008 verbonden aan het UMCG. In 2004 is zij aan de VU gepromoveerd op het gebied van waarnemen en bewegen. Sinds 2007 werkt zij als universitair docent aan de opleiding Bewegingswetenschappen van de RuG   Daar begeleidt ze Master en Bachelor studenten met hun afstudeeronderzoek en geeft ze de vakken Statistiek en Neuropsychologie. In haar onderzoek is de onlosmakelijkheid van persoon en omgeving het uitgangspunt. Een kernvraag in haar werk is hoe visuele waarneming het bewegen stuurt. Daarom doet ze zowel fundamenteel onderzoek naar oog-hand coördinatie, als toegepast onderzoek naar de invloed van omgevingsdesign op het bewegen van kinderen, volwassenen en ouderen.

Bio Mark Mobach
Mark Mobach is lector Facility Management en leading lector van Kenniscentrum NoorderRuimte aan de Hanzehogeschool Groningen en lector Ruimtelijke Omgeving en de Gebruiker bij De Haagse Hogeschool. Mark doet met zijn lectoraat onderzoek op het snijvlak van ruimte en organisatie, zoals beschreven in Een organisatie van vlees en steen , met een focus op zorg, onderwijs, kantoren en de openbare ruimte. Hij ontving daarvoor recentelijk de Deltapremie . Meer info: https://nl.linkedin.com/in/markmobach .

Deze publiekslezing is onderdeel van de Week voor Meer Gezonde Jaren, van 1 tot 11 oktober. Kijk hier voor alle activiteiten van de week.

Bekijk ook de andere twee publiekslezingen:

  • 5 oktober: Johan de Jong en Nikki Jepkema - Citizen Science: met burgers onderzoeken hoe gezonder te leven

  • 7 oktober: Adrie Bouma en Nick Degens - Wat ons (niet) beweegt: motivatie, barrières en technologie

Bekijk hier de digitale folder van de Week voor Meer Gezonde Jaren 2020.

WMGJ