UniversiteitsbibliotheekOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

News and events from the University of Groningen Library

Sabrina Corbellini en Incunabel 131A
Datum:13 april 2018

Vrijdagochtend 13 april was het al vroeg een drukte van belang op de afdeling Bijzondere Collectie van de UB Binnenstad: een driekoppige filmploeg maakte opnames voor een korte film over RUG-hoogleraar Sandrina Corbellini.

UB Binnenstad vanaf 1 mei alleen toegankelijk met toegangspas
Datum:17 april 2018

UB Binnenstad vanaf 1 mei alleen toegankelijk met toegangspas

Oxford University Press en VSNU bereiken open access akkoord
Datum:16 maart 2018

Oxford University Press en VSNU bereiken open access akkoord

Geen overeenkomst met de Royal Society of Chemistry Publishing
Datum:12 maart 2018

De Nederlandse universiteiten en de Royal Society of Chemistry Publishing hebben geen nieuwe overeenkomst kunnen bereiken voor de toegang tot wetenschappelijke tijdschriften.

Springer en VSNU hernieuwen hun open access overeenkomst
Datum:12 maart 2018

Springer  en VSNU hernieuwen hun open access overeenkomst

Tentoonstelling: Cha Cha! Popmuziek in Groningen
Datum:30 november 2017

Tentoonstelling: Popmuziek in Groningen, door de jaren heen

• Woensdag 6 december 2017 t/m zondag 4 maart 2018
  • Universiteitsbibliotheek Binnenstad, Broerstraat 4, 9712 CP Groningen
  • Trappenhuis, 3e verdieping
Tentoonstelling: De Ploeg gedrukt
Datum:06 maart 2018

Van 23 maart t/m 1 september 2018 zijn in de UB Binnenstad aan de Broerstraat tientallen werken van De Ploeg te zien.

Nieuw Jaarboek Ritual and Liturgical Studies 2017 online
Datum:20 december 2017

Met trots presenteert IRiLiS de 33e editie van het Yearbook for Ritual and Liturgical Studies. Dit jaar voor het eerst als online tijdschrift én in een geheel nieuw ontwerp. Het Yearbook is een forum voor innovatief, nationaal en internationaal onderzoek in het veld van rituele en liturgische studies en is open-access beschikbaar via University of Groningen Press.

UB-boeken in bruikleen bij tentoonstellingen
Datum:22 februari 2018

Bijna voortdurend is een aantal werken uit onze bijzondere collecties 'het huis uit': musea maken graag gebruik van de mogelijkheid een werk in bruikleen aan te vragen voor een tentoonstelling.

Mulerius Twitterbot presenteert hoogtepunten uit onze collecties
Datum:26 januari 2018

De Universiteitsbibliotheek Groningen gebruikt een zogeheten Twitterbot, een Twitteraccount waarmee automatisch beelden uit onze gedigitaliseerde collecties worden getoond.

Gevraagd: nieuwe beelden voor kunstwerk SHA_RE!
Datum:13 december 2017

Ruim 3 jaar geleden heeft u foto's en/of video's aangeleverd voor het lichtkunstwerk SHA_RE in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad. Nog dagelijks stromen die beelden door het inmiddels totaal vernieuwde trappenhuis. Tijdens de renovatie heeft het kunstwerk lang uitgestaan om beschermd te worden tegen stof en trillingen. Maar sinds de heropening ziet het er nog mooier uit.

Geschenken Jan Noorlandt aan Bijzondere Collecties
Datum:12 december 2017
Op 1 december, dus kort voor pakjesavond, bracht dhr. Jan Noorlandt een bezoek aan de UB.

Hij kwam niet met lege handen, maar bood ruim 50 geschenken aan.

Nieuw in UGP: Groningen Journal of International Law
Datum:13 december 2017

Het Groningen Journal of International Law (GroJIL) is opgericht in 2012 en is een not-for-profit, open-access, digitaal tijdschrift. Het tijdschrift wordt gerund door studenten van de Rijksuniversiteit Groningen, onder supervisie van een adviesraad van academici.

Datasets zichtbaar via onderzoeksdatabase Rijksuniversiteit Groningen
Datum:12 december 2017

Sinds 6 december zijn datasets van onderzoek(ers) gerelateerd aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) zichtbaar via de RUG onderzoeksdatabase.

Eerste bijeenkomst Data Federation Hub
Datum:22 november 2017

Op 22 november 2017 vond de eerste bijeenkomst van de Data Federation Hub (DFH) plaats. De Data Federation Hub is een platform dat bestaande expertise en faciliteiten op het gebied van onderzoeksgegevens vanuit de gehele RUG en UMCG aan elkaar koppelt.

Tentoonstelling: De Ploeg gedrukt
Vanaf:do 22-03-2018