UniversiteitsbibliotheekOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Universiteitsbibliotheek

News and events

News and events from the University of Groningen Library

Mulerius Twitterbot presenteert hoogtepunten uit onze collecties
Datum:26 januari 2018

De Universiteitsbibliotheek Groningen gebruikt een zogeheten Twitterbot, een Twitteraccount waarmee automatisch beelden uit onze gedigitaliseerde collecties worden getoond.

Gevraagd: nieuwe beelden voor kunstwerk SHA_RE!
Datum:13 december 2017

Ruim 3 jaar geleden heeft u foto's en/of video's aangeleverd voor het lichtkunstwerk SHA_RE in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad. Nog dagelijks stromen die beelden door het inmiddels totaal vernieuwde trappenhuis. Tijdens de renovatie heeft het kunstwerk lang uitgestaan om beschermd te worden tegen stof en trillingen. Maar sinds de heropening ziet het er nog mooier uit.

Geschenken Jan Noorlandt aan Bijzondere Collecties
Datum:12 december 2017
Op 1 december, dus kort voor pakjesavond, bracht dhr. Jan Noorlandt een bezoek aan de UB.

Hij kwam niet met lege handen, maar bood ruim 50 geschenken aan.

Boekencollectie prof. W.J. Aerts (1926-2017)
Datum:19 oktober 2017

Op 8 februari van dit jaar overleed Prof. Willem Johan Aerts.

Nieuw in UGP: Groningen Journal of International Law
Datum:13 december 2017

Het Groningen Journal of International Law (GroJIL) is opgericht in 2012 en is een not-for-profit, open-access, digitaal tijdschrift. Het tijdschrift wordt gerund door studenten van de Rijksuniversiteit Groningen, onder supervisie van een adviesraad van academici.

Datasets zichtbaar via onderzoeksdatabase Rijksuniversiteit Groningen
Datum:12 december 2017

Sinds 6 december zijn datasets van onderzoek(ers) gerelateerd aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) zichtbaar via de RUG onderzoeksdatabase.

Opnieuw een schenking van dhr. W.A. Jörg
Datum:31 oktober 2017

Zoals al enkele keren eerder mocht de Universiteitsbibliotheek een bijzondere schenking van dhr. Willem A. Jörg ontvangen.

Tentoonstelling: Cha Cha! Popmuziek in Groningen
Datum:30 november 2017

Tentoonstelling: Popmuziek in Groningen, door de jaren heen

• Woensdag 6 december 2017 t/m zondag 4 maart 2018
  • Universiteitsbibliotheek Binnenstad, Broerstraat 4, 9712 CP Groningen
  • Trappenhuis, 3e verdieping
Eerste transport Metamorfoze: UB-collecties gedigitaliseerd
Datum:26 oktober 2017

Donderdag 26 oktober arriveerde een vrachtwagen bij de Universiteitsbibliotheek Binnenstad om de eerste vracht boeken op te halen die in het kader van het Metamorfoze-project gedigitaliseerd gaan worden.

Een avond met Redmond O'Hanlon
Datum:20 oktober 2017

Op woensdag 15 november organiseert de Vereniging Vrienden Academisch Erfgoed (VAEG) een bijzondere avond. De Britse televisiemaker Redmond O'Hanlon, bekend van de VPRO series In het kielzog van de Beagle en O'Hanlons Helden, en de Nederlandse schrijver Alexander Reeuwijk zijn dan onze gast. In een tweegesprek zullen zij hun visie geven op natuurhistorische reisverhalen.

Nieuw Jaarboek Ritual and Liturgical Studies 2017 online
Datum:20 december 2017

Met trots presenteert IRiLiS de 33e editie van het Yearbook for Ritual and Liturgical Studies. Dit jaar voor het eerst als online tijdschrift én in een geheel nieuw ontwerp. Het Yearbook is een forum voor innovatief, nationaal en internationaal onderzoek in het veld van rituele en liturgische studies en is open-access beschikbaar via University of Groningen Press.

Eerste bijeenkomst Data Federation Hub
Datum:22 november 2017

Op 22 november 2017 vond de eerste bijeenkomst van de Data Federation Hub (DFH) plaats. De Data Federation Hub is een platform dat bestaande expertise en faciliteiten op het gebied van onderzoeksgegevens vanuit de gehele RUG en UMCG aan elkaar koppelt.

NWO beëindigt per 1 januari 2018 OA Stimuleringsfondsen
Datum:31 oktober 2017