Skip to ContentSkip to Navigation

University of Groningen Library

University of Groningen LibraryCollectionsLaw

De collectie

Collectie rechten collection law

De Universiteitsbibliotheek heeft een gedegen en actuele collectie rechtenpublicaties, die gericht is op ondersteuning van het onderzoek en onderwijs binnen de faculteit Rechtsgeleerdheid en maandelijks wordt aangevuld. De collectie Rechten bestaat uit publicaties (gedrukt en online) die u kunt vinden via SmartCat. Een deel van de collectie staat in open opstelling, die u kunt vinden op de 3e verdieping van de Universiteitsbibliotheek Binnenstad.

De Rechten collectie bestaat onder andere uit:

 • Fysieke en digitale boeken
  Over privaatrecht, internationaal privaatrecht, bedrijfsrecht, sociaal recht, Europees recht, strafrecht, criminologie, staatsrecht, bestuursrecht, bestuurskunde, internationaal publiek recht, belastingrecht, rechtstheorie.
 • Tijdschriften
  Op de eerste verdieping in de Universiteitsbibliotheek vindt u de lopende jaargangen van de tijdschriften. De lopende jaargangen staan alfabetisch gerangschikt in de tijdschriftenkasten. Oudere jaargangen kunt u aanvragen via SmartCat.
 • Jurisprudentie
  De Nederlandse jurisprudentie wordt gepubliceerd in gespecialiseerde tijdschriften. Deze collectie is opgenomen in de bibliotheek. Naast gedrukte jurisprudentie zijn er ook veel elektronische bronnen beschikbaar.
 • Kamerstukken
  Bij de Universiteitsbibliotheek werden vanaf 1970 tot 2008 de gedrukte stukken en de verslagen van vergaderingen die gewijd zijn aan een belangrijk wetsontwerp per kamerstuknummer, bijeengebonden en bewaard.
Verplichte literatuur

De verplichte literatuur staat tussen de reguliere collecties in de UB Binnenstad. Bent u docent, en wilt u dat de verplichte literatuur beschikbaar is op de UB? Aanschafverzoeken kunt u indienen via het webformulier. Als u minimaal 5 weken voor aanvang van het vak uw verzoeken doorgeeft, kunnen wij deze tijdig verwerken.

Waar vind ik de publicatie die ik zoek?

Via SmartCat vindt u alle publicaties die in het bezit zijn van de Universiteitsbibliotheek. Online publicaties zijn meteen raadpleegbaar, gedrukt materiaal vindt u in de open opstelling of is aan te vragen via SmartCat.

Laatst gewijzigd:20 mei 2019 12:24
printView this page in: English
Follow us onfacebook twitter instagram