Skip to ContentSkip to Navigation
Aletta Jacobs School of Public Health
Together for more healthy years
Aletta Jacobs School of Public Health

Healthy Ageing Week: Pluk Geluk

Vanaf:vr 04-10-2019
Tot en met:zo 13-10-2019
Waar:Groningen en omgeving

Healthy Ageing Week in het teken van mentale gezondheid


Mentale gezondheid is van 4 tot en met 13 oktober het thema van de Healthy Ageing Week. Ga mee op reis door stad en ommeland, ontdek wat mentale gezondheid inhoudt, waarom het zo belangrijk is en wat we kunnen doen om goed voor geest en lichaam te zorgen.

  • Kom naar de gratis publiekslezingen....en vul een koffer met kennis over de kunst van het (on)gelukkig zijn.
  • Doe de zonnegroet op de dijk.. in een kerkje of omringd door uitgestrekte akkers tijdens het gratis Open Air Yoga Festival.
  • Ervaar te voet en te fiets...wat onze natuur (ons hoofd) te bieden heeft.
  • Doe een gratis leefstijlcheck.. in onze gezonde huiskamer on wheels en ontdek hoe fit je bent.


De kick off van de Healthy Ageing Week vindt plaats op 4 oktober van 15.00 uur tot 16.00 uur in het UMCG. Dan wordt de expositie Vereeuwigd: Kracht! geopend. Een expositie over de veerkracht van mensen die (ernstig) ziek zijn (geweest). Zij delen hun verhaal in woord en beeld. Gastheer van de opening is presentator en cabaretier Anne Jan Toonstra. Hij zingt tijdens de kick off ook voor het eerst het lied dat hij schreef over mentale gezondheid.

Na deze middag start een week vol met gratis activiteiten voor alle inwoners van de provincie Groningen zoals publiekslezingen over (on)geluk en veerkracht in Academie Minerva, open air yoga op unieke locaties in de gemeente Het Hogeland én in het Noorderplantsoen, wandel- en fietsroutes met gids en damclinics voor jong en oud. Ook het bekende Zpannend Zernike en de 4 mijl van Groningen staan deze week op het programma!

Ga voor meer informatie en het complete programma van de Healthy Ageing Week naar: haweek.nl.

De Healthy Ageing Week is een jaarlijks terugkerend initiatief van de partners van het Akkoord van Groningen: UMCG, Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Gemeente Groningen Provincie Groningen, Noorderpoort College en Alfa-college. Healthy Ageing Network Noord Nederland (HANNN) en Aletta Jacobs School of Public Health zijn eveneens betrokken bij de organisatie.

Er is een serie achtergrondartikelen verschenen over de publiekslezingen geschreven door Lieke van den Krommenacker. De foto’s zijn gemaakt door Nienke Maat.

  • De doventolk voor studenten met een psychische aandoening

https://meergezondejaren.nl/nieuws/begeleid-leren-de-doventolk-voor-studenten-met-een-psychische-aandoening/

  • “Wij werken onszelf eigenlijk heel vaak in de nesten”

https://meergezondejaren.nl/nieuws/wij-werken-onszelf-eigenlijk-heel-vaak-in-de-nesten/

5