Skip to ContentSkip to Navigation

University of Groningen Library

Heritage Exhibitions

Honger naar kennis, het belang van boeken voor de vrouwenbeweging

Tentoonstelling Universiteitsbibliotheek, 29 mei t/m 10 november 2019

Deze tentoonstelling is verlengd tot en met zondag 10 november!

In deze tentoonstelling in de UB Binnenstad staat een prachtige selectie geëngageerde boeken en brochures in de schijnwerpers die tijdens de eerste feministische golf (1870-1920) in Nederland zijn verschenen. Deze werden vaak voor en door vrouwen geschreven.

Vrouwenkiesrecht was een belangrijk thema in de boeken en brochures. Een groeiend aantal vrouwen las deze literatuur gretig om hun horizon te verbreden, kennis te ontwikkelen en beroepsmogelijkheden te vergroten.

In de UB Binnenstad is de tentoonstelling te zien in de vitrines door het hele gebouw, met de pronkstukken op de derde verdieping. Hieronder een korte sfeerimpressie in foto's.

100 jaar vrouwenkiesrecht Groningen

Het Groninger Museum, de Synagoge, het Universiteitsmuseum, de Universiteitsbibliotheek Binnenstad en het Universitair Medisch Centrum Groningen bundelen hun krachten en vertellen gezamenlijk een verhaal over vrouwenkiesrecht en emancipatie in Groningen. Deze samenwerking maakt onderdeel uit van het themajaar 100 jaar vrouwenkiesrecht Groningen, dat gecoördineerd wordt door De Verhalen van Groningen.

Laatst gewijzigd:18 juni 2021 14:46
Follow us onfacebook twitter instagram