Skip to ContentSkip to Navigation

University of Groningen Library

University of Groningen LibraryCollectionsEconomics and Business

De collectie

Economie en Bedrijfskunde collectie

De collectie van Economie, Econometrie en Bedrijfskunde is te vinden in de Universiteitsbibliotheek Zernike en biedt u informatie op het gebied van onder andere politiek, recht, landbouw, statistiek, organisatiekunde en operationeel management.

De collectie bestaat onder andere uit:

 • Boeken, tijdschriften en naslagwerken
  Online en/of gedrukt. Via de rubrieksindeling ziet u waar de publicaties zijn opgesteld.
 • Statistieken
  Informatie aangeboden door overheidsinstanties en internationale organisaties, veelal online raadpleegbaar.
 • Jaarverslagen
  Online gegevens van meer dan 75 miljoen bedrijven wereldwijd, aangeboden via het databestand ORBIS.
 • Scripties
  De collectie bevat online scripties, vanaf 2002 online elektronisch aangeboden. De online scripties zijn alleen beschikbaar voor RUG-studenten en –medewerkers.
 • Digitale bronnen
  Via het RUG-netwerk kunnen diverse bestanden online worden geraadpleegd. Een selectie van belangrijke bestanden voor Economie en Bedrijfskunde kunt u vinden in de LibGuide Economics and Business. Extra links en uitleg over een aantal bestanden is te vinden in de Library Module in Nestor.  
Verplichte literatuur

De UB Zernike streeft ernaar alle verplichte literatuur voor Economie en Bedrijfskunde,Ruimtelijke Wetenschappen en Science and Engineering in haar collectie op te nemen. Bent u docent, en wilt u dat de verplichte literatuur beschikbaar is in de bibliotheek? U kunt uw aanschafverzoek indienen. Als u minimaal 5 weken voor aanvang van het vak uw verzoeken doorgeeft, kunnen wij deze tijdig verwerken.

Waar vind ik de publicatie die ik zoek?

Via SmartCat vindt u alle publicaties die in het bezit zijn van de Universiteitsbibliotheek. Online publicaties zijn meteen raadpleegbaar, gedrukt materiaal vindt u in de open opstelling of is aan te vragen via SmartCat.

Laatst gewijzigd:20 mei 2019 12:32
printView this page in: English
Follow us onfacebook twitter instagram