Skip to ContentSkip to Navigation
Career ServicesOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Career Services

Career ServicesActueel

NEXT Nieuwsbulletin

03 oktober 2014

Het schooljaar is weer begonnen en ook bij NEXT is vliegend van start gegaan. De afgelopen weken is niet alleen ons Servicepunt weer geopend, maar hebben we ook op veel events binnen (en buiten) de RUG gestaan. Een kort verslag.

Op 23 september kwam DeBroekriem on Tour naar Groningen. DeBroekriem is een landelijk platform voor werkzoekenden die samen bezig gaan om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Tijdens het event in Groningen werden er workshops gegeven over onder andere het schrijven van CV’s en hoe je goed kan netwerken. Nieuwe studentenpoolers Maurits en Monique waren namens NEXT aanwezig en boden alumni, studenten en werkzoekenden de mogelijkheid om hun CV te checken.

Daarnaast was NEXT vorige week aanwezig bij de faculteit van Wiskunde en Natuurwetenschappen. Gedurende de hele week konden studenten bij de stand informatie krijgen over de diensten die NEXT biedt. Dat zo’n voorlichting niet saai hoeft te zijn bewijzen de foto’s die je onder andere op onze Facebook pagina kan vinden!
www.facebook.com/NEXT.Rijksuniversiteit.Groningen

Ook achter de schermen was het druk. Zo was NEXT op 25 en 26 september medeorganisator van een U4 conferentie over career services. De U4 is een samenwerkingsverband tussen de universiteiten van Groningen, Uppsala, Göttingen en Gent. Tijdens deze conferentie werden onderling best practices, tips en informatie uitgewisseld. Ook werd er een interessante lezing gehouden over de arbeidsstromen van alumni na hun studie. Blijven zij in de stad waar ze studeerden of trekken ze weg? En wat is daar dan het gevolg van voor een stad zoals Groningen?

Tot slot is NEXT op deze week ook nog met een stand aanwezig geweest bij de faculteit Economie en Bedrijfskunde, en stonden we in het Academiegebouw in het kader van de Noorderlinkdagen.

Met andere woorden: gezellige drukte! Mocht je ondanks dit alles ons toch nog hebben gemist? Kom dan eens langs in ons Servicepunt in de UB, of houd onze social media in de gaten om op de hoogte te blijven van onze activiteiten.

Laatst gewijzigd:15 januari 2018 12:19
printView this page in: English

Meer nieuws