Skip to ContentSkip to Navigation
Aletta Jacobs School of Public Health
Together for more healthy years
Aletta Jacobs School of Public Health

Veilige & Gezonde leefomgeving - Webinars Sociaal Domein Noord

Wanneer:do 03-02-2022 09:00 - 10:00
Waar:Online

Ben je benieuwd hoe je de sociale én financiële veerkracht van je doelgroep kunt verhogen?

Op 3 februari 2021 van 9 -10 uur geeft de Werkplaats sociaal domein Noord samen met Gro Next, De Haagse Hogeschool en stichting Cash2Grow een  webinar om de rol van spaarkringen voor de praktijk in het sociale domein in het Noorden te verkennen!

Julie-Marthe Lehmann vertelt graag meer over hoe Cash2Grow het opzetten van spaarkringen voor mensen met een krappe beurs promoot zodat ze hun financiele én sociale veerkracht vergroten. Spaarkringen zijn zelfhulpgroepen waarin de leden van elkaar leren goed met geld, met zichzelf en met elkaar om te gaan. Elke deelnemer stelt zich vooraf een doel waarvoor wordt gespaard. Tijdens regelmatige bijeenkomsten leggen de groepsleden een bedrag in dat per lid en per bijeenkomst kan verschillen. Na een periode van ongeveer 9 maanden krijgt elk lid het spaargeld terug. De spaarkring gaat echter over veel meer dan sparen alleen: het gaat vooral ook om elkaar te motiveren en inspireren, ervaringen uit te wisselen.

U kunt zich hier aanmelden voor het webinar. Meer informatie over de webinars is te vinden op de website van de Werkplaats Sociaal Domein Noord