Skip to ContentSkip to Navigation
Aletta Jacobs School of Public Health
Together for more healthy years
Aletta Jacobs School of Public Health

Symposium - De voedselomgeving en overgewicht in Nederland

Wanneer:ma 06-11-2023 12:00 - 15:30
Waar:UMCG

raag nodigen wij u uit voor het symposium “De voedselomgeving en overgewicht in Nederland” op maandag 6 november 2023 van 12.00 - 15.30 uur. Het symposium vindt plaats in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) met maximaal 120 personen. Het is ook mogelijk om het symposium via een livestream te volgen.

Het symposium gaat over de rol van de voedselomgeving in ons voedselpatroon en overgewicht in Nederland en bevat bijdragen van Prof. dr. Gerjan Navis (UMCG), Prof. dr. Joline Beulens (Amsterdam UMC), en Prof. dr. Frank van Lenthe (Erasmus Medisch Centrum Rotterdam) (zie programma). Het symposium wordt georganiseerd ter gelegenheid van de verdediging van het proefschrift van Carel-Peter van Erpecum (“The role of fast-food outlet exposure in Body Mass Index”).

Tijdens het symposium wordt met behulp van data van het unieke onderzoek Lifelines inzicht gegeven in de problematiek van overgewicht in Noord-Nederland en de rol van de voedselomgeving daarin. Ook wordt ingegaan op het BTW-nultarief voor onbewerkte groente en fruit en andere strategieën om de voedselomgeving zó in te richten dat de gezonde keuze de makkelijke keuze wordt.

Wilt u deelnemen aan het symposium? Stuur dan uiterlijk 1 november een e-mail naar voedselomgeving@umcg.nl en vermeld hier duidelijk in of u fysiek of online wilt deelnemen, dan ontvangt u te zijner tijd een plattegrond naar de ruimte in het UMCG of de link naar de livestream. U bent welkom deze uitnodiging binnen uw netwerk te verspreiden.

Programma