Skip to ContentSkip to Navigation
Aletta Jacobs School of Public Health
Together for more healthy years
Aletta Jacobs School of Public Health

Slimme Zorg Estafette - Regio Noord

Vanaf:ma 15-02-2021 09:00
Tot en met:vr 19-02-2021 17:00
Waar:Online & fysiek
,

Vier weken lang aandacht voor slimme zorg en innovatie. Iedere week staan slimme zorg en innovatie centraal in één regio. Daarna wordt het stokje doorgegeven aan de volgende regio. De Slimme Zorg Estafette - Regio Noord is van 15 tot 19 februari. Laat je inspireren en doe mee!

De aftrap van de Slimme Zorg Estafette - Regio Noord is op 15 februari van 10.00 – 12.00 uur met een startbijeenkomst en verscheidene deelsessies en workshops.

Het gehele programma is hier te vinden.
De Hanzehogeschool levert een bijdrage in verschillende sessies:

Opening

De openingsbijeenkomst wordt geleid door Kim Coppes en co-host René van der Most van het Zorg Innovatie Forum. Samen gaan zij in gesprek met Steven Hofenk, directeur De Friesland Zorgverzekeraar en Margreet Schurer, Programmamanager Digital Health. Margreet werkt, vanuit het Centre of Expertise Healthy Ageing van de Hanzehogeschool, aan de ontwikkeling van digitale zorg en doet dit samen met Noordelijke kennis-, zorg- en welzijnsinstellingen, ondernemingen en netwerkorganisaties. We focussen op de implementatie van Slimme Zorg en de eventuele invloed van COVID-19. Aan het eind van het tafelgesprek deelt Gert Jan Bouma zijn ervaringen als gebruiker van zorgtechnologie. Hij gaat in op de toegankelijkheid voor mensen met een handicap. Lees hier verder.

Deelsessie 2 - Samen technologie implementeren

In het Noorden werken we met veel organisaties samen om initiatieven te ontplooien op het gebied van zorgtechnologie en sociale innovatie om daarmee de arbeidsmarktproblematiek aan te pakken. Over samenwerken, zorgtechnologie (implementatie) en de arbeidsmarktproblematiek hebben we een aantal Quiz vragen bedacht die we de deelnemers willen voorleggen. Wij zijn enthousiast over het werken in een netwerk, willen die kennis delen en van de deelnemers horen wat hun ervaringen zijn om daarmee allemaal beter in netwerken te kunnen werken. Lees hier verder.
Sprekers: Erik Zwierenberg en Karin Doornbos, ZorgpleinNoord; Margreet Schurer, Hanzehogeschool; Carola Janssen, ZINN