Skip to ContentSkip to Navigation
Aletta Jacobs School of Public Health
Together for more healthy years
Aletta Jacobs School of Public Health

Rookvrije schoolterreinen: stand van zaken

When:We 31-05-2023 15:30 - 17:30
Where:Eemsdelta College, Pastorielaan 4, 9901 CE Appingedam

Hoe kunnen we de rookvrije school-omgeving goed borgen en wat betekent dit voor de omgeving?

Eén van de manieren om roken tegen te gaan, is voorkomen dat jongeren beginnen met roken. Opgroeien in een rook- en tabaksvrije omgeving maakt dat kinderen en jongeren minder in de verleiding komen om te gaan roken. Een stap in deze richting was het verplicht stellen van rookvrije schoolterreinen in augustus 2020. Hoe gaat het nu met de rookvrije schoolterreinen?

Het leernetwerk Gezonde Leefomgeving Groningen (LeGro) nodigt u uit op 31 mei van 15.30 tot 17.30 uur om fysiek (voorkeur) of digitaal deel te nemen aan een bijeenkomst over rookvrije schoolterreinen. U kunt u zich aanmelden via de onderstaande link:

https://www.formdesk.com/hanzehogeschoolgroningen/leernetwerkmei

Scholen hebben rookvrije terreinen op verschillende manieren tot stand gebracht. We weten dat ervaringen met rookvrije schoolterreinen verschillen. Daarnaast bestaan er verschillende perspectieven, zoals het perspectief van de medewerkers van een school, de leerlingen, ouders en omwonenden. Om van elkaar te leren, organiseren we op Wereld-niet-roken-dag een bijeenkomst. Het doel van de bijeenkomst is om met elkaar, door praktijk verhalen, kennis uit de theorie en uitwisseling van ervaringen, te leren over wat bevorderend en belemmerend lijkt te werken bij de totstandbrenging van rookvrij schoolterreinen en wat hiervoor nodig is (geweest).

Praktische informatie.

De bijeenkomst is voor iedereen die betrokken is bij rookvrije schoolterreinen van het voortgezet onderwijs. We hopen tijdens de bijeenkomst zoveel mogelijk perspectieven bij elkaar te kunnen brengen. Daarom nodigen we uit: schoolbesturen, directeuren, docenten, mentoren, conciërges, leerlingen en/of ouders, omwonenden van scholen, beleidsmedewerkers, gezondheidsbevorderaar, handhavers en experts op gebied van rookpreventie.We stellen fysieke deelname op prijs, met name omdat we gezamenlijk een rondje gaan lopen over het rookvrije terrein en een digitale verbinding onzekerheden met zich mee kan brengen.

View this page in: Nederlands