Skip to ContentSkip to Navigation
Aletta Jacobs School of Public Health
Together for more healthy years
Aletta Jacobs School of Public Health

Online kennissessie: privacy-vriendelijk data analyseren voor gezondheid

Wanneer:wo 07-12-2022 10:00 - 11:30
Waar:Online

In 2022 hebben 8RHK Gezond en de Vereniging Digitale Zorg Achterhoek de handen ineengeslagen om te werken aan een GEïntegreerde Regionale Data-infrastructuur Achterhoek (GERDA). Doel is het faciliteren en stimuleren van domeinoverstijgend gezondheidsonderzoek.

In 2022 is gestart met een concrete proof of concept in samenwerking met Linksight, ondersteund door een investering van Invest-NxL. Aan de PoC nemen Slingeland (ziekenhuis), Sensire (ouderen), NAAST (zorg op afstand) en HZOIJ (huisartsen) deel. Ook wordt de mogelijkheid onderzocht om sociaal-demografische determinanten (CBS) te koppelen.

Concreet betekent het realiseren van GERDA dat er ‘FAIR data stations’ worden geïnstalleerd bij de deelnemende organisaties. Data blijft bij de organisatie, maar kan versleuteld en met behoud van privacy worden geanalyseerd. Dit gebeurt op basis van de techniek Multi Party Computation (MPC) en software van Linksight (TNO spin-off). Met de PoC doen we zowel praktische ervaring op rondom het koppelen van domeinoverstijgende data als met alle processen daaromheen (DPIA, afsluiten verwerkersovereenkomsten, installeren datastations etc.).

Op 7 december organiseren 8RHK Gezond en de Vereniging Digitale Zorg Achterhoek een gratis online kennissessie over dit onderwerp waar we je van harte voor uitnodigen!