Skip to ContentSkip to Navigation
Aletta Jacobs School of Public Health
Together for more healthy years
Aletta Jacobs School of Public Health

Let’s Gro: We gaan naar buiten! De stad als speeltuin

Wanneer:vr 03-11-2023
Waar:Forum Groningen, Camera 3 deluxe
Lezing en debat met wandelworkshop langs speel- en beweegplekken in de stad.Op vrijdag 3 november 2023 organiseert het Leernetwerk Gezonde Leefomgeving Groningen (LEGrO) een onderdeel van het programma van het jaarlijkse festival Let’s Gro. Lector Gezonde Stad Jeannette Nijkamp en haar gasten verzorgen een aantrekkelijk programma over spelen, bewegen en ontmoeten. Focus is de (binnen)stad  van Groningen maar het programma is interessant voor iedereen die in de gemeente en provincie Groningen woont of werkt en zich interesseert voor een gezonde leefomgeving

We gaan naar buiten! De stad als speeltuin

De inrichting van onze dagelijkse leefomgeving is rechtstreeks van invloed op onze gezondheid en gaat ons allemaal aan. De lector Gezonde Stad nodigt u uit om samen met haar op pad te gaan om tijdens een wandeling door de stad samen te verkennen hoe we de openbare ruimte gezonder kunnen inrichten.

Het programma start om 15.00 uur in het Forum met de lector Gezonde Stad, Jeannette Nijkamp. Zij illustreert onder meer hoe pleinen beweeg- en ontmoetingsvriendelijk kunnen worden ingericht en hittestress wordt tegengegaan. Daarna gaan we buiten, waar we met Anna Viola Epping (docent-onderzoeker bij het Lectoraat Gezonde Stad van de Hanzehogeschool)verkennen hoeeen aantal bestaande speelplekken scoren op beweegvriendelijkheid. Terug in het Forum laat Soran Mansournia, wetenschapper bijRuimtelijke Wetenschappen (RUG)zien hoe de dromen van kinderen een rol kunnen spelen bij het ontwerpen van steden. Peter Michiel Schaap (directeur van Platform GRAS) sluit de middag af en gaat met het publiek in gesprek over hoe je openbare ruimte kunt winnen voor spelen, bewegen en ontmoeten.


Datum: Vrijdag 3 november 2023
Tijd: 15.00 - 17.00 uur
Locatie: Forum Groningen, Camera 3 deluxe