Skip to ContentSkip to Navigation
Aletta Jacobs School of Public Health
Together for more healthy years
Aletta Jacobs School of Public Health

Documentaire 'Tegen de Tijd'

Wanneer:di 25-04-2023 19:00 - 20:40
Waar:Forum Groningen
Ze kunnen niet meer slapen. Ze doen niet meer mee. Omdat de hoofdpersonen in de documentaire Tegen de Tijd zijn vastgelopen op school, in hun werk en in het sociale leven, ondergaan zij een rigoureuze behandeling.

Ligt de oorzaak bij een uitputtende 24/7 ratrace, de smartphone, of iets anders? De muzikaal-ritmische film maakt voelbaar wat zij doormaken tijdens het herstel van hun eigen ritme.

Eén op de vijf Nederlanders van twaalf jaar en ouder kampt met slaapproblemen. Daarnaast slaapt ruim 42% van de Nederlandse jongeren (12-24 jaar) te weinig, een tendens die Nederlandse ziekenhuizen terugzien nu steeds meer jonge mensen hulp zoeken bij slaapproblemen. Ligt de oorzaak hiervan in een uitputtende 24/7 ratrace, de smartphone, of iets anders? In de 2Doc: Tegen de Tijd volgt regisseur Nelleke Koop de behandeling van Muied, Nienke, Leon en Maurice, en de zoektocht naar hun eigen ritme.

Met nagesprek

Na afloop gaan we in gesprek met één van de jongeren uit de film; Nienke. Zij is dansstudent bij Lucia Martas in Groningen. Ook aanwezig is Karin van Rijn; slaapexpert van slaapcentrum Sein in Zwolle.