Skip to ContentSkip to Navigation
Aletta Jacobs School of Public Health
Together for more healthy years
Aletta Jacobs School of Public Health

Aletta Dive Hackathon "Publieke ruimtes voor een gezonde geest?!"

Wanneer:vr 17-03-2023 09:30 - 17:30
Waar:De Huiskamer, Suikerlaan 18, 9743 DA Groningen
Aletta Dive - Hackaton
Hackathon "Publieke ruimtes voor een gezonde geest?!”

Op 17 maart organiseert Het expertisecentrum “Sociale wetenschappen, gezondheid en welbevinden” van de RUG, samen met de Gemeente Groningen en Aletta Jacobs School of Public Health een Hackathon met als thema ‘ Publieke ruimtes voor een gezonde geest ’!.

Waarom een hackathon?

We weten uit recent onderzoek dat ruim 1 op de 3 jongeren en jongvolwassenen zich mentaal ongezond voelt en psychische klachten ervaart zoals stress, eenzaamheid en suïcidaliteit. Zelfs bijna de helft van de jongeren en jongvolwassenen voelt zich enigszins of sterk eenzaam.

Daarom gaan we tijdens de hackathon twee dingen doen:

  1. We gaan de belangrijkste vragen rond de mentale gezondheid van jongeren tussen de 12 en 30 jaar in Groningen opstellen.
  2. En we gaan samen brainstormen over hoe we de publieke ruimte kunnen gebruiken om deze mentale gezondheidsproblemen aan te pakken. De Gemeente Groningen zal de resultaten gebruiken in hun plan van aanpak mentale gezondheid.
programma

De programma commissie bestaat uit Lisette van der Meer, universitair docent Klinische & Ontwikkelingsneuropsychologie, bestuurslid van het Expertisecentrum Sociale Wetenschappen, gezondheid en welzijn, Suzanne Kroon, & de Aletta Jacobs School of Public Health.