Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculty of Science and EngineeringOnderwijszaken

Matching bij de Faculty of Science and Engineering

Als je straks gaat studeren, wil je natuurlijk zeker weten dat je goed zit. Door het matchingstraject weet je of je de goede studie hebt gekozen. In dit traject krijg je namelijk advies over je studiekeuze. Matching is verplicht maar het is geen selectie! Dat betekent dat je verplicht bent om deel te nemen aan het gehele matchingstraject, het advies dat je aan het einde van dit traject ontvangt is echter niet bindend. Je wordt dus niet geweigerd op basis van de uitkomsten van het matchingstraject.

Als je je aanmeldt voor een van onderstaande opleidingen, neem je deel aan het matchingstraject bij de Faculty of Science and Engineering:

Het matchingstraject voor deze opleidingen verloopt volledig online via de volgende stappen:

  1. Meld je uiterlijk 1 mei aan in Studielink .
  2. Vragenlijst invullen en retourneren
    Op het e-mailadres dat je in Studielink hebt opgegeven, ontvang je een vragenlijst van de opleiding. Vul deze vragenlijst zo nauwkeurig mogelijk in. Het invullen van de vragenlijst biedt je de mogelijkheid goed na te denken en te reflecteren over waarom je voor de opleiding hebt gekozen. Retourneer de ingevulde vragenlijst zo snel als mogelijk.
  3. Verplichte tweede (online) Matchingsactiviteit
    Wanneer je je hebt aangemeld voor een van de bovenstaande opleidingen dan moet je, naast het invullen van de vragenlijst, de online matchingklas en bijbehorende toets doen. Je ontvangt hierover instructies en informatie per e-mail.
  4. Studiekeuze-advies
    Aan het einde van het matchingstraject ontvang je per e-mail ons advies over je studiekeuze.

Het doorlopen van het gehele matchingstraject is verplicht. Echter: matching is geen toelating. Heb je een afwijkende vooropleiding of een niet-aansluitend VWO-profiel kijk dan voor meer informatie over de toelatingsprocedure op de webpagina van de Toelatingscommissie Bacheloropleidingen FSE.

Als je eenmaal de matching voor een opleiding hebt voltooid, dan kun je niet meer geweigerd worden voor die opleiding, tenzij je aan een van de andere voorwaarden niet voldoet. Voltooi je de matching niet, dan loop je het risico dat je wordt geweigerd.

NB: Ben je al student en krijg je (mogelijk) een negatief BSA? Of wil je switchen van opleiding? Dan geldt een latere deadline voor aanmelding dan 1 mei. Je moet je in deze situaties uiterlijk 31 juli aanmelden voor een andere opleiding in Studielink. Daarnaast zul je ook voor de nieuwe opleiding het gehele matchingstraject moeten doorlopen. Wij raden je daarom aan om je aanmelding in Studielink zo snel mogelijk te doen en niet te wachten tot 31 juli.
Let op: De nieuwe opleiding van aanmelding mag binnen dezelfde Faculteit zijn, maar mag niet geclusterd zijn met je huidige opleiding. Informeer hierover bij je studieadviseur .

Voor vragen over matching voor bovenstaande opleidingen van de Faculty of Science and Engineering: matching.beta@rug.nl . De e-mails die je ontvangt als onderdeel van het matchingstraject zullen vanaf dit e-mailadres verstuurd worden. Check dus ook regelmatig je spam-folder, want het betreft belangrijke informatie!

We wensen je alvast veel succes bij het kiezen van de juiste studie!

Laatst gewijzigd:30 oktober 2017 09:59