Skip to ContentSkip to Navigation
founded in 1614  -  top 100 university

Faculteit Wijsbegeerte

De Faculteit Wijsbegeerte van de Rijksuniversiteit Groningen wordt alom erkend als één van de beste centra van filosofisch onderwijs en onderzoek in Europa. De Faculteit biedt twee bachelor programma's aan, en vijf master programma's waaronder een eenjarige MSc in Philosophy, Politics, and Economics (PPE), een tweejarige Research Master, en een eenjarige master Filosofie en Maatschappij.

De opleidingen behoren tot de top van filosofische opleidingen in Nederland. Er studeren rond de 450 studenten. Onderzoeksgebieden omvatten onder meer wetenschapsfilosofie, philosophy of mind, ethiek, politieke filosofie, en de geschiedenis van de filosofie.

Gelegen in de historische binnenstad van Groningen vormt de faculteit een internationaal georiënteerde gemeenschap van onderzoekers en docenten. De faculteit heet studenten uit binnen- en buitenland van harte welkom om hun kennis te verdiepen en uit te breiden, en hun vaardigheden te ontwikkelen in een inspirerende, vriendelijke en collegiale omgeving.