Skip to ContentSkip to Navigation
founded in 1614  -  top 100 university

Organisatie

Profiel

Hoofdingang Faculteit Wijsbegeerte
Hoofdingang Faculteit Wijsbegeerte
Onderwijs: altijd in de top 3 van Nederland

Sinds het ontstaan van de Keuzegids Universiteiten en de "Beste Studies"-ranglijst van Elsevier wordt de opleiding Filosofie in Groningen consequent als één van de beste in het land beoordeeld, regelmatig als dé beste.

Excellent onderzoek

De Graduate School of Philosophy, die een Research Master en een promotieopleiding biedt, is onderdeel van het Groningen Research Institute of Philosophy (GRIPh). Dit onderzoeksinstituut wordt consequent als één van de beste van Nederland beoordeeld. Ons onderzoek wordt erkend om zijn internationale invloed op een breed gebied van filosofische subdisciplines.

Onze onderzoekers worden ook erkend om hun actieve deelname in het publieke debat in Nederland. Kenmerkend is dat veel van ons onderzoek relevant is voor andere disciplines, net zoals omgekeerd nieuwe inzichten van andere disciplines onmisbaar zijn voor GRIPh's filosofische onderzoek. Dit is terug te zien in de onderzoeksoutput, in de samenstelling van onze staf (de meerderheid is niet alleen afgestudeerd in de wijsbegeerte, maar daarnaast in een andere wetenschappelijke discipline) en in het profiel van ons opleidingsaanbod. Bovendien is GRIPh zeer succesvol in het aantrekken van onderzoekssubsidies.

Visitatierapporten

De meest recente visitaties (2012) waren die van het onderwijsprogramma Wijsbegeerte van een Wetenschap en die van ons onderzoeksinstituut. Beide rapporten waren zeer lovend. De internationale commissie die het onderzoek beoordeelde gaf het onderzoek aan de faculteit het predicaat 'Excellent'. Uit het beoordelingsrapport over het onderzoek in de periode 2005-2011: "In most of the areas in which it has specialized, GRIPh is producing research that is cutting-edge by international standards."

Article on Research Assessment 2012 (including PDF of full report)

Geschiedenis

Jeanne Peijnenburg schreef een artikel over de geschiedenis van onze faculteit. Het artikel is verschenen in Tijdschrift voor Filosofie jaargang 2009, 71,3.

Laatst gewijzigd:28 april 2017 16:39