Skip to ContentSkip to Navigation
UniversiteitsbibliotheekOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Universiteitsbibliotheek

UniversiteitsbibliotheekHoe vind ik literatuur en data?E-books

E-books: DRM- en uitgeversplatforms

ebooks publiceren

Belangrijke uitgevers met een e-books-platform zijn Cambridge University Press, Oxford University Press, Wiley-Blackwell, Elsevier, Thieme, De Gruyter en Taylor & Francis.

De meeste e-books verschijnen echter op zogenaamde DRM-platforms (DRM is Digital Rights Management). Vaak zijn de opties voor gebruik van deze boeken beperkt, maar het aanbod is enorm.

Beschikbare platforms UB Groningen
Wij bieden e-books aan op de DRM-platforms Ebook Central en EBSCO.

DRM- e-books kunt u online lezen en offline. Voor offline lezen moeten de e-books worden gedownload naar Adobe Digital Editions of Bluefire Reader.

Beide zijn vrij op Internet, wel is voor installatie van beide een Adobe ID vereist. Bij installatie van Adobe Digital Editions op uw 'managed' UWP2 PC hoeft u echter geen Adobe ID in te vullen, maar het mag wel. Als u dat wel doet kunt u op alle devices waar ADE is geïnstalleerd (met dezelfde user ID) hetzelfde e-book lezen.

Installatie van Adobe Digital Editions op de universitaire werkplek, op de managed UWP2 PC's, gaat als volgt:
- ga naar Workspace Preferences, zet Adobe Digital Editions in het startmenu
- ga naar Ebook Central of EBSCO en download het boek naar Adobe Digital Editions
- ADE start dan op en vraagt om leverancier-id, laat hier beide velden leeg, klik links onder het knopje  aan: 'autoriseren zonder id' , klik op knop 'proceed' rechts onderaan
- Het volgende venster verschijnt met de melding dat de computer is geautoriseerd zonder leverancier-id, daarna kan het boek worden gedownload

Laatst gewijzigd:23 augustus 2018 13:30
printView this page in: English