Skip to ContentSkip to Navigation

University of Groningen Library

Support The UB per user group Businesses

Bedrijven

Informatie voor bedrijven

Per 1 september 2020 stopt de UB Groningen definitief met IBL-aanvragen, digitaal of gedrukt, voor profit-instellingen.

Sinds 1 januari 2019 is binnen het UKB (Nederlandse Universiteitsbibliotheken en Koninklijke Bibliotheek) besloten om de dienstverlening m.b.t. het IBL voor bedrijven stop te zetten en niet meer te leveren aan profit-instellingen, nationaal of internationaal. 

De UB Groningen heeft deze dienstverlening nog een tijdlang voortgezet, maar inmiddels heeft de UB besloten om deze dienstverlening definitief stop te zetten en niet meer te leveren aan profit-instellingen per 1 september 2020.

 

Wat betekent dit voor u?
  • De relevante collecties van Universiteitsbibliotheken en KB zijn inmiddels voor een groot deel digitaal. Licenties met uitgevers staan niet toe dat hieruit kopieën worden geleverd. Uitgevers bieden veelal een bruikbaar alternatief, meestal gebaseerd op een pay-per-view model. Voor het aanvragen van boeken buiten de UB Groningen kunt u een beroep doen op een Openbare Bibliotheek; zij hebben een wetenschappelijke steunfunctie.
  • Het lenen van boeken uit de eigen UB-collectie blijft mogelijk. Voor het abonnement (bedrijvenpas) en de lenerspas betaalt u € 100,- per jaar (daarna maandelijks opzegbaar). Hier kunnen meerdere personen binnen het bedrijf gebruik van maken. U dient zelf geleende werken op te halen en terug te brengen.
  • Maakt u weinig gebruik van de bedrijvenpas? Kies dan voor een persoonlijk abonnement. Kosten: € 45,- per jaar (daarna maandelijks opzegbaar). Ook hier geldt dat u zelf geleende werken ophaalt en terugbrengt.
  • Indien u het huidige abonnement wilt voortzetten, hoeft u niets te doen. U ontvangt jaarlijks bericht van de bibliotheek om de abonnementskosten over te maken.

De UKB (Nederlandse Universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek) heeft besloten om niet langer te leveren aan profit-instellingen, nationaal of internationaal. De relevante wetenschappelijke collecties van Universiteitsbibliotheken en de KB zijn inmiddels voor een groot deel digitaal. De licenties met uitgevers staan niet toe, dat hieruit kopieën worden geleverd aan profit-instellingen. Vrijwel alle uitgevers bieden een bruikbaar alternatief, meestal gebaseerd op een pay-per-view model.

Laatst gewijzigd:12 augustus 2020 11:54
Follow us onfacebook twitter instagram