Universiteitsbibliotheek Hulp Hora Finita support

Toegang

Veelgestelde vragen:

Hoe kan ik inloggen in Hora Finita (RUG, UMCG)?
inloggen-met-p-nummer

Om in te loggen in Hora Finita heb je een personeelsnummer (p-nummer) nodig. Het p-nummer wordt verstrekt aan alle medewerkers van RUG of UMCG en wordt beheerd door het CIT.

Registratie van promovendi van overige faculteiten wordt door de graduate schools gedaan.

Voor de toegang is een Multi Factor Authenticatie (MFA) nodig. De authenticatie gebeurt ofwel via een apart apparaat (een fysieke security token), ofwel via een app op je smartphone (bv. Google Authenticator).

Instellen MFA via https://mfa.rug.nl/portaal/login. Voor vragen over MFA kun je contact opnemen met CIT:

• Het telefoonnummer van het CIT is 050 363 3232.
  • Het mail-adres is: citservicedesk rug.nl.
Hoe kan ik inloggen in Hora Finita als externe gebruiker (zonder p-nummer)?

Externe gebruikers van Hora Finita

Externe gebruikers van Hora Finita, zonder P-nummer (bijv. met e-nummer, of met u-nummer), kunnen inloggen in Hora Finita via de optie Inloggen zonder p-nummer / Login without p-number.

inloggen-zonder-p-nummer

Login in met E-nummer of U-nummer, en wachtwoord.

inloggen-zonder-p-nummer

Een 6-cijferige code wordt naar je email-adres gestuurd. Vul deze code in.

6-cijferig-nummer

Nota Bene: Externe gebruikers van Hora Finita die al toegang hebben tot Hora Finita bij een andere universiteit in Nederland: de Hora Finita-omgeving van de RUG is een andere dan die van de andere Nederlandse universiteit. Je dient met aparte inloggegevens in te loggen.

Ik ben lid van de lees-/beoordelingscommissie. Hoe kan ik inloggen in Hora Finita?

Je ontvangt een e-mail met een link naar het beoordelingsformulier. Op die pagina moet je een beveiligingscode aanvragen door op de knop “Request code by e-mail” te klikken. Je ontvangt de code dan in je e-mail.

beveiligingscode-via-mail

Onder deze knop verschijnt een veld waarin je de ontvangen code kunt invoeren.

decoratieve afbeelding
Wat is Multi Factor Authentication (MFA)? Wanneer heb ik dat nodig?

Multi Factor Authenticatie is vereist bij het inloggen op zowel de RUG als de UMCG websites. De authenticatie vindt plaats via een apart apparaat (een fysieke security token), of via een app op je smartphone (bijv. Google Authenticator). Voor vragen over MFA kun je contact opnemen met CIT.

Welke webbrowser heb ik nodig voor Hora Finita?

Om toegang te krijgen tot Hora Finita raden wij aan om de laatste versie van Firefox, Chrome, Edge of Safari te gebruiken.

• Als Hora Finita niet goed werkt, of als inloggen op Hora Finita niet werkt, of als u sommige informatie niet kunt zien:

• Probeer in te loggen met een andere webbrowser dan degene die u eerder gebruikte

• Of probeer in te loggen met de incognito/privé-versie van de huidige webbrowser.
  • Bij geen succes, neem contact op met het het CIT (citservicedesk rug.nl). En vermeld welke welke pogingen eerder zijn geprobeerd.

Ik ben promovendus aan de Graduate School of Medical Sciences. Ik ben niet ingeschreven in Hora Finita. Wat moet ik doen?

Je moet je eerst registreren in Hora Finita.

Ik heb geen p-nummer, maar wel een account voor Hora Finita (e-nummer). Hoe kan ik inloggen in Hora Finita?

Je kunt inloggen via Hora Finita met de optie 'Inloggen zonder p-nummer'.

inloggen zonder p nummer

Gebruik je e-number als username.

inloggen without p number

Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact op met Hora Finita Support.

Laatst gewijzigd:03 april 2024 10:59